Hoppa till huvudinnehållet

Omkommen ambulanskollega hedrades

Publicerad:
Reporter Christoffer Tuulik
Christoffer Tuulik
christoffer.tuulik@hjotidning.se
Ambulanspersonalen höll en tyst minut på Alfred Nobels torg under tisdagen.
Ambulanspersonalen höll en tyst minut på Alfred Nobels torg under tisdagen.

Ambulanspersonalen i Karlskoga samlades och höll en tyst minut för den omkomne ambulansföraren i Östergötland på Alfred Nobels torg under tisdagen.

En ambulansförare avled och en ambulanssjukvårdare skadades allvarligt i en viltolycka, utanför Åtvidaberg i Östergötland, tidigt på måndagsmorgonen.

Ambulanspersonal runt om i Sverige samlades på gator och torg vid lunchtid under tisdagen för att hedra sin omkomne kollega. Personalen i tjänst i Karlskoga samlades på Alfred Nobels torg med tre ambulanser, totalt sex personer närvarade och de höll en tyst minut med blåljusen påslagna.

– Den tragiska olyckan i Östergötland får oss att tänka efter, en olycka kan hända så fort. En viltolycka kan ske på en sekund. Det gäller att anpassa hastighet efter väglaget och situationen. Det gäller att vara väldigt uppmärksam när man kör, speciellt nu den mörka årstiden, säger Anna Muhonen, som är ambulanssjuksköterska i Karlskoga.

Artikeltaggar

Alfred Nobels torgAmbulanssjukvårdKarlskogaNyheterÅtvidaberg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.