Annorlunda julavslutning i Bråten

Nyheter
PUBLICERAD:
På baksidan av skolan hade man, dagen till ära, julpyntat med både ljusslingor och julgran.
Foto: Helena Lundberg
Med allsång, eld och tomten firande eleverna på Bråtenskolan att höstterminen var slut och jullovet skulle börja.

Bråtenskolans baksida hade på fredagsmorgonen förvandlats till en riktigt vintrig och julig plats. I eldkorgar låg brinnande ved och värmde gott, ljusslingor fanns uppsatta och i ett hörn stod julgranen pyntad.

Allt eftersom anlände de 280 elever som går på skolan för att ta del av årets julavslutning som i år genomfördes lite annorlunda mot tidigare när man valt att vara utomhus istället för som man brukar inne i gymnastiksalen.

Blev superbra

Främsta anledningen till att man i år var ute började som en nödlösning.

– Jag började på skolan som rektor i mars i år. När jag fick veta att skolan brukar vara i gymnastiksalen så sa jag att det inte går eftersom vi inte får vara så många som hela skolan där samtidigt. Att vara utomhus kom som ett förslag av vår slöjdlärare Ulrika Karinsdotter. Det var en nödlösning som blev en superbra lösning, säger Ulrika Lagnesjö, rektor på Bråtenskolan.

Avslutningen leddes av sexornas representanter i elevrådet: Selma Sundin, Sofia Ingvarsson, Edvard Pelander och Filip Ingefjård. De turades om att presentera programpunkterna för sina skolkamrater.

Allra först intog det trettiotal lärare på skolan scenen och sjöng sången Önskelistan för sina elever. Därefter följde allsång för alla elever, sång av skolans förskoleklass och, som på beställning, ett besök av tomten och tomtemor.

Kortare program

Vanligtvis brukar avslutningen hålla på lite längre, men nu när man valde att vara utomhus hade tiden kortats ner.

– Vi valde ett litet kortare program, det ska ju vara roligt hela tiden, säger Lagnesjö.

Efter den gemensamma avslutningen utomhus gick klasserna till respektive klassrum där besök av tomten med paketutdelning var utlovat.

Nu väntar ett 2,5 veckor långt jullov för både elever och personal på Bråtenskolan.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.