Hoppa till huvudinnehållet

KIB-duon hoppas på värmländsk skräll i SM

Publicerad:
Reporter Dennis Pavlovic
Dennis Pavlovic
dennis.pavlovic@kt-kuriren.se
Karlskoga IB:s Hampus Helj och Lucas Edgren. Den värmländska P03-truppen innehåller även tre spelare som representerade KIB fram till gymnasiestarten i höstas – Måns Goullu, Mattias Hansson och Martin Frisk. Dessutom är KIB-profilen Peter Åhling en av tre förbundskaptener för laget.
Karlskoga IB:s Hampus Helj och Lucas Edgren. Den värmländska P03-truppen innehåller även tre spelare som representerade KIB fram till gymnasiestarten i höstas – Måns Goullu, Mattias Hansson och Martin Frisk. Dessutom är KIB-profilen Peter Åhling en av tre förbundskaptener för laget. Foto: Dennis Pavlovic

Hampus Helj och Lucas Edgren inleder säsongens stora äventyr på fredagskvällen. KIB-duon ställs då mot Hälsingland i första matchen i distriktslags-SM.

Hampus Helj och Lucas Edgren inledde säsongen lovande och i mitten av oktober fick de en riktigt fin belöning. Karlskoga IB:s forwardsduo blev då uttagen i Värmlands trupp till distriktslags-SM i Gävle.

– Jag låg hemma i sängen och visste att "i dag kommer beskedet...". Det var riktigt nervöst. Jag hoppades att jag skulle komma med och som tur var gjorde jag det, säger Lucas Edgren och ler.

– Riktigt kul. Den här chansen får man bara en gång i livet och jag vill ta till vara på den.

"Är riktigt stort"

Resan mot distriktslags-SM inleddes med öppna läger under 2018 och så sent som i april hade förbundskaptenerna runt 120 spelare att välja mellan.

Därefter "bantades" truppen successivt ner till två målvakter och 18 utespelare.

– Det här är riktigt stort för mig, att få vara med. Det får en att känna sig bättre och vilja satsa ännu mer på innebandyn, säger Hampus Helj.

SSL, landslaget och att kunna leva på innebandyn är tre hörnstenar i kompisarnas framtidsdrömmar.

Men först och främst vill de hjälpa Värmland till en skräll i Gävle.

Hoppas på A-slutspel

Värmland spelar sin första match mot Hälsingland på fredagen. Laget möter därefter även Uppland, Norrbotten och Södermanland i gruppspelet innan turneringen fortsätter med A-slutspel eller placeringsmatcher på söndag och måndag.

Det råder ingen tvekan om vad lagets KIB-duo vill.

– Vi är tippade att inte ens komma vidare från gruppen, men det är inget vi lyssnar på. Vi ska se till att göra det och visa vad vi kan. Då kan vi håna dom i slutändan i stället, säger Hampus med ett leende.

– Det är bra motstånd, men kör vi vårt så borde vi gå vidare, tillägger Lucas.

Hampus Helj och Lucas Edgren har båda snittat mer än en poäng per match i den regionala juniorserien och har hjälpt KIB till en fin fjärdeplats.

Det roligaste av allt för föreningen är att Hampus och Lucas är långt ifrån de enda KIB-produkterna i truppen. Målvakten Måns Goullu och backarna Mattias Hansson och Martin Frisk är också uttagna.

Trion representerade KIB fram till höstens gymnasiestart. Måns Goullu valde då att byta till Karlstad IBF Ungdom medan Mattias Hansson och Martin Frisk går på innebandygymnasiet i Mariestad och spelar för IBK Lockerud.

Vid sidan av de fem spelarna är även Peter Åhling förbundskapten för laget tillsammans med Marcus Pontusson och Sofia Carlsson.

KIB-profilen har tre SM-guld på sitt cv sedan tidigare, två med Värmlands distriktslag för F99 och ett med Lockeruds damjuniorer.

Till vardags tränar Åhling numera Fröjereds IF, som ligger sexa i damernas västra allsvenska.

– Senast vi hade en spelare med var när 97:orna spelade, Erik Toivanen var med då. Nu är det fem som kommer från Karlskoga och det är jättestort, så klart. 03-kullen har alltid varit bra här och det är kul att Åhling är coach också, säger Timmy Siik, som tränar KIB i den regionala juniorserien.

Artikeltaggar

Hampus HeljInnebandyKarlskogaKarlskoga IBLucas EdgrenTimmy Siik

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.