Hoppa till huvudinnehållet

Julgransplundringen jubilerade i Lions namn

Publicerad:
Lions Club Degerfors firade 10-årsjubileum för sin julgransplundring på Tunet Folkets hus.
Lions Club Degerfors firade 10-årsjubileum för sin julgransplundring på Tunet Folkets hus. Foto: Rickard Reinli

Lions i Degerfors firade tioårsjubileum för den årliga julgransplundringen på Tunet Folkets hus.

Precis som julen är traditionernas högtid är den avslutande plundringen en vara av tradition även den. Och ja, även här är det barnen som står i fokus.

  • Foto: Rickard Reinli
  • Foto: Rickard Reinli

Den fysiska granen på Degerfors folkets hus bestod av plast och var inte mycket större än barnen som skulle plundra den. Ett enkelt offer må tyckas men skapelsen stod stabilt genom alla ramsor och danser, även om det fanns tillfällen då den levde lite farligt, under det timmen långa firandet.

Stefan Fejes var den som höll i trådarna hos LIons och enligt hans egna uppskattningar var det runt 150-talet barn och tillhörande föräldrar på plats.

– Vi hade fått hit 140 godispåsar och jag tror att i stort sett allihop gick åt så det borde hamna däromkring, säger Fejes.

Ett av två

Att det var tioårsjubileum sedan Lions tog över arrangemanget från DIF:s kamratklubb gjorde givetvis denna upplaga till något speciellt, även om upplägget var detsamma som tidigare. Eller åtminstone nästintill.

– Vi har bytt ut våra sång- och lekledare sedan förra året, säger Fejes.

Höll de inte måttet menar du?

– Haha, jodå, det var inga problem från vår sida men de själva ansåg att de hade blivit lite väl till åren så då fick vi befria dem från deras uppdrag.

Det var också just åldersskäl som gjorde att den tidigare arrangören lämnade över ansvaret till Lions, 2010.

Julgransplundringen är tillsammans med firandet av första advent Lions största event för året i Degerfors.

Artikeltaggar

DegerforsJulgransskakningLionsNyheterStefan Fejes

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.