Hoppa till huvudinnehållet

Parkens bidragsansökan fick nobben

Publicerad:
Folkets park behöver fortlöpande underhåll av byggnader, gångar och grönytor. De beviljades driftbidrag, men vad gäller underhållsbidraget ska det nu utredas kring huruvida personal från arbetsmarknadsenheten kan bistå med vissa jobb. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Driftbidrag beviljades, men när det kom till underhållsbidrag blev det stopp. Nu ska det ses över om kommunens egen personal kan vara behjälpliga.

Folkets park har hos Degerfors kommun ansökt om såväl drift- som underhållsbidrag för verksamhetsåret.

Enligt parkstyrelsen täcker inte driftbidraget riktigt alla driftskostnader. För året som gick erhöll de 71 000 kronor men för innevarande verksamhetsår gick kommunstyrelsen med på en höjning av summan till 91 000 kronor.

Nobben

Det man däremot inte gick med på var det sökta underhållsbidraget på 125 000 kronor. Från parkstyrelsen skriver man i ansökan att ambitionen är och även borde vara kommunens, att man har en hel och ren folkpark att visa upp för kommuninvånarna och för övriga landet.

En underhållsplan för fyra år har gjorts, där underhållet ligger på 125 000 kronor i år men på i snitt hälften de kommande tre åren. Den dyra underhållsposten i år är lagning av golvet och rampen till handikapptoaletten, som beräknas kosta 40 000 kronor.

Återremiss

Lagning av entréstolpar, kant- och gräsklippning, rensning av hängrännor, diverse målningsarbeten, ogräsbekämpning och grusning är också sånt som räknas upp i underhållsplanen.

Anna Nordqvist (M) föreslog att äskandet skulle återremitteras för utredning, vilket majoriteten i kommunstyrelsen ställde sig bakom.

– Vi återremitterade äskandet om underhållsbidrag och i kommunledningsgruppen kommer det tas upp om personal från arbetsmarknadsenheten kan hjälpa till med olika uppdrag, säger kommunstyrelsens ordförande Muris Beslagic (S).

Artikeltaggar

Anna NordqvistDegerforsDegerfors Folkets parkMuris BeslagicPolitik

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.