Hoppa till huvudinnehållet

Här är butiken som kan öppna efter Coop

Publicerad:
Reporter Christoffer Tuulik
Christoffer Tuulik
christoffer.tuulik@hjotidning.se
Nu är det definitivt att butikslokalerna efter Coop Extra i Degerfors står öde efter att skyltarna togs ned i tisdags.
Nu är det definitivt att butikslokalerna efter Coop Extra i Degerfors står öde efter att skyltarna togs ned i tisdags. Foto: Christoffer Tuulik

Livsmedelsaffären Willys kan öppna i Degerfors.

Butikskedjan är en av tre intressenter till att ta över den tomma butikslokalen efter Coop Extra på torget.

Coop Extra vred om låset till butikslokalen på torget för sista gången efter 56 år den 31 januari. Butiken töms och städas de kommande veckorna och i veckan plockades alla skyltar ned. Hyreskontraktet mellan Konsum Värmland och norska fastighetsägaren Captiva går ut i maj.

Nu kan tidningen avslöja att det finns tre intressenter till lokalen, som snart står öde. En av intressenterna är Axfood, som äger butikskedjorna Willys, Hemköp och Tempo.

Vill etablera Willys

Muris Beslagic (S), kommunstyrelsens ordförande i Degerfors, bekräftar på fredagen att kommunledningen och Axfood haft ett möte i veckan i syfte av att informera kommunen om etableringsplanerna.

– Koncernen vill etablera Willys i Degerfors. Vi träffade representanter som etablerare och analytiker från Axfood i ett första möte. Vi hade en bra dialog med dem i nämndhuset. Sedan fick de titta på butikslokalen, som fastighetsägaren får svara om, säger Muris Beslagic.

Finns inga konkreta planer

Axfood är i ett expansivt läge och vill etablera sig på de orter där de inte finns etablerade.

– Jag kan bekräfta att vi är intresserade och att vi har träffat kommunledningen i Degerfors. Men än så länge finns inga konkreta planer eller kontrakt på något, så mer vill jag inte kommentera, säger Claes Salomonsson, presschef vid Axfood.

Enligt Muris Beslagic hörde Axfood av sig till näringslivskontoret när de fick beskedet om att Coop Extra lägger ned.

– Representanterna gör nu en analys av flera orter som de ska presentera för sin ledning i slutet av mars. Ledningen kommer sedan kontakta oss och ge mer information. Vi får veta mer i slutet av mars, säger Beslagic.

Tycker framtiden är ljus

Kommunalråd Anna Nordqvist (M) tycker framtiden ser ljus ut för Degerfors om allt går i lås.

– Axfood etablerar Willys och Pekås bygger ut på Brogatan eller bygger nytt, då tycker jag absolut det ser väldigt positivt ut. Det är viktigt att skapa tillväxt och nya arbetstillfällen i kommunen, säger Nordqvist.

Hon säger att Axfoods representanter informerades om de tidigare diskussionerna kring torget.

– Axfood tycker vi har tillräckligt med parkeringsplatser, så det är intressant.

Vilka är de andra intressenterna?

– Det kan vi inte tala om i dagsläget, säger Anna Nordqvist.

Har ni någon dialog med fastighetsägaren?

– Nej, men vi ska försöka få det snart. Vi vill veta Captivas planer då tiden går. Vi vill att huset ska se trevligare ut men det ligger inte hos kommunen.

Läs mer:

En 56-årig epok är över

Artikeltaggar

AxfoodCoopDegerforsDegerfors kommun (org)NyheterTillväxtenheten

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.