Hoppa till huvudinnehållet

Här invigs nya boxningslokalen: "Fantastiskt"

Publicerad:
Här klipper Cassandra Gählman och Maria Montin banden till den nya boxningslokalen.
Här klipper Cassandra Gählman och Maria Montin banden till den nya boxningslokalen. Foto: Carl Bolinder

I flera år har BK Avance flaggat för att källaren i Nobelhallen inte rymmer alla klubbens boxare.

Nu har klubben äntligen flyttat in en ny lokal som invigdes under lördagen.

– Helt fantastiskt, säger ordföranden Mikael Appelbring.

Det var fullsatt i den nya lokalen när Maria Motin, chef för Kultur- och föreningsförvaltningen, tillsammans med boxaren Cassandra Gählman klippte invigningsbandet.

BK Avance har nu flyttat in i Karlbergsskolans tidigare aula. Där får klubben någonting som de inte haft på väldigt länge: utrymme.

– Det här öppnar upp jättemånga möjligheter för oss. Nu kan vi få hit fler boxare och dessutom arrangera tävlingar. Nu kan vi marknadsföra oss ordentligt, vilket vi inte kunnat göra tidigare då vi varit oroliga för att nya boxare inte ska få plats, säger Avances ordförande Mikael Appelbring.

Klubben har hållit till i den lilla källaren under Nobelstadion. De senaste tre åren har man signalerat att det inte längre fungerat att bedriva verksamheten där. Boxarna fick värma upp i korridoren och omklädningsrum. Det var helt enkelt för trångt.

– Det var stopp. Det fick inte plats fler än 15 boxare och vårt deltagarantal har ökat. Vi vill ju inte säga nej till folk, säger Appelbring.

"Glad överraskning"

Det har funnits en ständig dialog mellan klubben och Karlskoga kommun.

– Vi har försökt att hitta en lösning men det går ju liksom inte att trolla. Finns det inga lokaler så finns det inte. Nu dök detta upp som en mycket glad överraskning.

För ordföranden var det här en belöning för allt slit som han och sina styrelsemedlemmar lagt ned.

– Det känns helt fantastiskt. För några år sedan när vi bildade en ny styrelse sa vi att det fanns två alternativ: "Antingen tar vi tag i det här själva eller så får vi åka med ungdomarna till Kristinehamn eller Örebro." Vi beslutade oss för det första och vi gjorde allt för att få det att fungera, och till slut så gjorde det ju det.

Ordförande Mikael Appelbring, som kämpat länge för en ny loka, fick ta emot blommor.
Ordförande Mikael Appelbring, som kämpat länge för en ny loka, fick ta emot blommor. Foto: Carl Bolinder

Behöver fler ledare

Förvaltningschef Maria Motin var minst lika upprymd som Appelbring efter lördagens invigning.

– Varje föreningsmöte med Avance har vi fått höra att utrymmet inte räcker till. Nu har vi äntligen hittat en lösning och det känns jättekul, säger Motin.

Motin påpekade under sitt invigningstal att hon hoppas att Avance, som grundades 1943, fortsätter existera i minst 77 år till.

Och visst ser klubben ut att gå en ljus framtid till mötes. Nästa utmaning för ordförande Appelbring är nu att hitta fler ledare.

– Antalet deltagare bara ökar. Det är allt från sexåringar till motionsboxare i 60-årsåldern men ökningen gör också att vi behöver ledare.

När kommer nästa stopp? När kommer ni behöva gå till kommunen för en ännu större lokal?

– Det vet man aldrig. Nej då, det ska nog vara lugnt, säger Appelbring med ett leende.

Artikeltaggar

BoxningSport

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.