Hoppa till huvudinnehållet

Femte raka KIB-segern trots underläge

Publicerad:

Karlskoga tog femte raka segern i division 2 när Grums besegrades med 11–7 (1–2, 5–4, 5–1) hemma i Karlbergshallen.

KIB låg annars under med både 1–4 och 2–5.

– Jag kände mig ändå aldrig orolig. Jag förstod att Grumsspelarna skulle få svårt att orka, säger tränaren Emil Olsson Höök.

Inför sista perioden stod det 6–6. Där gjorde KIB det avgörande rycket och vann till slut med fyra måls marginal.

– Det blev ändå komfortabelt till slut. Vi var bra framåt. Däremot är sju mål i mesta laget att släppa in mot Grums, tycker han.

KIB har även tidigare haft svårt mot lag längre ner i tabellen. Inte minst hemma i Karlbergshallen där det är en mindre plan än på många andra ställen.

– Grums spelade efter sina förutsättningar, försökte göra allting enkelt, göra det trångt för oss och skjuta mycket när det fanns lägen, säger KIB-tränaren.

Spännande avslutning

Men till slut kunde ändå hans spelare lösa även det vilket innebär att drömmen om serieseger lever. Det är sex poäng upp till serieledande Karlstad IBF ungdom med fyra omgångar kvar att mötas där topplagen ställs mot varandra.

– Vi kan ta oss förbi Skattkärr och Filipstad av egen kraft. Däremot måste Karlstad tappa fyra poäng på de tre närmaste matcherna, samtidigt som vi ska fortsätta att vinna, för att sista omgången ska gälla serieseger för oss. Vårt mål är att ha den chansen, säger Olsson Höök.

KIB kunde redan ha varit uträknat från kampen om förstaplatsen och avancemang till division 1 med tanke på de "onödiga" förluster laget drog på sig under hösten.

– Det är ingen tvekan om att vi har gjort en riktigt stark uppryckning. Nu måste vi fortsätta på samma sätt, slår tränaren fast.

Tre av Sjöström

Målgörare: Robin Sjöström 3, Kristoffer Dietmann 2, Emil Eriksson 2, Victor Haraldsson 1, Hampus Helj 1 och Magnus Tomasson 1.

I Grums lag spelar Karlskogakillen, och tidigare KB Karlskoga-fotbollsspelaren, Robin Frisell.

Matchfakta

Artikeltaggar

Emil ErikssonEmil Olsson-HöökHampus HeljInnebandyKarlskoga IBKristoffer DietmannMagnus TomassonRobin FrisellRobin SjöströmVictor Haraldsson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.