Upp till bevis

Ledare
PUBLICERAD:
Foto: Roger Gleisner
På torsdagseftermiddagen blev den godaste och gladaste nyheten på år och dag officiell: Bokhandeln i Karlskoga lever vidare.

För mig personligen är det underbart. Jag kommer fortfarande att kunna köpa patroner till mina pennor, fantastiskt vackra anteckningsböcker, roliga gratulationskort och festliga inslagspapper.

Men framför allt kommer jag även i framtiden att kunna gå in och botanisera bland böcker, fråga kunniga människor om råd och dåd för att hitta rätt i litteraturens fantastiska värld. Leta lättlästa böcker till semestern, tankeväckande böcker när jag är på det humöret, djupsinniga och svårlästa böcker till min far och böcker om ”sådant som har hänt på riktigt” till yngsta dottern.

För Karlskoga innebär det att vi kommer att ha kvar samlingspunkten på hörnet, vi är fortfarande en ”riktig” stad.

Men detta är inte en god nyhet som fortsätter att vara god om vi inte hjälps åt.

Engelsmännen har ett uttryck; ”put your money where your mouth is”, och det är just precis det vi Karlskogabor måste göra nu. Stoppa pengarna där vi haft munnen.

Kort sagt; alla som var SÅÅÅÅÅ ledsna när bokhandeln skulle stänga måste se till att gå dit och handla.

Inga ursäkter. Från och med nu handlar vi alla allt vi kan i Bokhandeln på hörnet.

Ann Axberg och Jan Karlsson har gjort sin del – och hur mycket jobb och slit det måste ha varit kan jag inte ens föreställa mig.

Nu är det upp till oss alla att visa att vi menade allvar med att bokhandeln är så viktig för oss. Att det inte bara var läpparnas bekännelse.

Vi träffas i Bokhandeln.

Vår bokhandel på hörnet.

Catarina Lindström

Detta är en ledarartikel som uttrycker KT-Kurirens politiska linje.