Hoppa till huvudinnehållet

Jim Reeveskonsert - favorit i repris

Publicerad:
Reporter Anne-Lie Gustavsson
Anne-Lie Gustavsson
anne-lie.gustavsson@kt-kuriren.se
Kent Lundberg sjunger Jim Reeves i Björneborgs Folkets hus 2016.
Kent Lundberg sjunger Jim Reeves i Björneborgs Folkets hus 2016. Foto: Magnus Carlsson

Jim Reeveskonserterna med Kent Lundberg och hans band lockade många besökare och nu är det dags igen.

2016, under rubriken "Welcome to my world", gjorde Kent Lundberg tillsammans med Gunnar Karlsson, Jerry Sääf, Jan Sjöqvist och Erik Näsman med backup av Malin Näsman och Åsa Bergfalk, flera hyllningskonserter till Jim Reeves.

Det var tänkt att bli en konsert på Café Smakbitens Kura skymning, men biljetter försvann på nolltid så det bestämdes att de skulle göra en till, och en till och en till. Det blev hela fem konserter på Smakbiten och en i Musikpalatset, samtliga utsålda till sista plats.

Nu har Linda-Marie Hedesund, caféägare, tillsammans med Kent Lundberg, bestämt att köra en favorit i repris den 22 mars.

– Jag ville göra nåt extra inför 75-gångsjubileet och därför valde vi att göra en repris av Jim Reeves. Vi hade aldrig kunnat tro att det skulle bli så stort intresse för de konserterna. Vi fick till och med säga nej till folk som ville komma. Nu får de en ny chans, säger Linda-Marie Hedesund.

Kent Lundberg
Kent Lundberg Foto: Magnus Carlsson

– När Lasse Magnell och jag körde vårt Elvis Christmasprogram i december så blev tillfrågade om vi kunde tänka oss att "väcka" Jim Reeves till liv igen, berättar Kent Lundberg.

Efterfrågan på Reeves

Kent kollade med bandmedlemmarna och de var genast med på noterna.

– Det finns en efterfrågan på Reeves musik, jag har blivit tillfrågad flera gånger. Det är ju jättekul att folk gillar det.

En del av låtarna, de så kallade örhängena, kommer att vara desamma men nu kommer det en del låtar från hans gospelhymner.

Kent ser fram emot att få återuppleva musiken och sjunga ihop sig med bandet igen.

– Den här gången så kan vi ju låtarna skojar han. Vi försöker inte göra en modern Jim Reeves och vi försöker inte planka heller utan vi försöker göra vår version med en nostalgisk touch.

Artikeltaggar

Café SmakbitenKarlskogaKent LundbergKonserterNöje/Kultur

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.