Sålde deg med fel märkning

Konsument
PUBLICERAD:
Livsmedelsverket har fått information om att fem varianter av fryst vårrulledeg av märket Spring Home kan innehålla allergenen mjölk trots att det inte står i märkningen.

Under två veckors tid har miljöinspektörer på Karlskoga kommun besökt butiker och restauranger i Karlskoga. Degen påträffades på två ställen i Karlskoga, en butik och en restaurang.

Butiken har fått kompletterande etiketter från leverantören med rätt innehållsförteckning. Restaurangen kan servera produkten som vanligt då personalen fått information om att den innehåller mjölk, vilket gör att de även kan informera kunderna om detta om de frågar om innehållet.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.