Motsade sig polisens spritbeslag

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Foto: Filip Erlind/TT
När polisen beslagtog en halvfull spritflaska för den 68-åriga Karlskogabon opponerade han sig och ärendet har nu tagits upp i Örebro tingsrätt.

Det var i november när mannen befann sig på Kiltorget i Karlskoga som polis på plats beslöt sig för att beslagta den halvfulla flaskan med sprit som mannen hade med sig.

Polisen grundade sitt beslag på att det fanns en uppenbar risk att mannen skulle fortsätta att konsumera alkohol på plats där det inte var tillåtet. När mannen opponerade sig mot att beslaget skulle förverkas gick ärendet till tingsrätten.

Mannen har, efter uppmaning från tingsrätten, valt att inte vare sig inställa sig på förhandling eller lämna något yttrande. Därför beslöt tingsrätten, med stöd av rättegångsbalken, att fallet skulle avgöras utan huvudförhandling.

Tingsrätten gick på åklagarens linje och beslutet blev att spriten förklarades förverkad.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.