Hoppa till huvudinnehållet

BK Avance pausar all sin verksamhet

Publicerad:
Tränaren och eldsjälen Jose Nilsson med några av klubbens numera många ungdomar i bakgrunden. Foto: Dennis Pavlovic

BK Avance valde på torsdagen att göra som det norska och danska boxningsförbundet. Karlskogaklubben pausade då all sin träningsverksamhet.

– Det kändes rätt att vara förutseende i stället för att riskera att det börjar hända saker, säger ordförande Mikael Appelbring.

Avance skulle ha ställt upp med deltagare i fredagens gala arrangerad av storklubben Morgongåva BK och i lördagens diplomboxning i Kumla, men så blev inte fallet.

Tävlingarna ställdes in som en följd av coronavirusets spridning och på torsdagen tog Karlskogaklubben beslutet att pausa hela sin verksamhet till åtminstone 1 april.

– Jag kände väl lite i måndags redan, i "sista" passet med motionsgruppen... Det var lite mindre folk, jag tror en del hade börjat fundera. Jag tog en diskussion med styrelsen i onsdags, säger ordförande Mikael Appelbring.

– Norska och danska boxningsförbundet hade gått ut med totalstopp för all träning, men inte svenska. Men jag kände att "vi klipper direkt" och de andra i styrelsen höll med. Jag har sett ungefär tio klubbar som har pausat nu och jag tror bara det kommer bli fler och fler.

Efter ett jätteuppsving de senaste åren har BK Avance nu åtminstone 40 medlemmar i regelbunden träning.

– Ingen av oss vill pausa, men jag kände att "fan, vi måste...". Det stänker svett och saliv när vi tränar och vi är nära varandra. Det kändes rätt att vara förutseende i stället för att riskera att det börjar hända saker och jag hoppas att alla förstår.

Klubben uppmanar nu sina medlemmar att fortsätta med egenträning tills vidare.

– Det är nog en ovan situation överallt, det känns lite skumt. Det är bara hoppas att det börjar gå åt rätt håll.

Ordförande Mikael Appelbring med blommor under invigningen av föreningens nya lokal i Karlbergshallen i början av februari.
Ordförande Mikael Appelbring med blommor under invigningen av föreningens nya lokal i Karlbergshallen i början av februari. Foto: Carl Bolinder

Artikeltaggar

BK AvanceBoxningCoronavirusetMikael Appelbring

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.