Karlskogatjej med i rikskommitté för skolungdom

Politik
PUBLICERAD:
Karlskogatjejen Amanda Lindgren valdes nyss in i rikskommittén för MSU och är även med i nybildade MUF i Karlskoga-Degerfors.
Foto: Moderata Ungdomsförbundet
19-åriga Amanda Lindgren, från Karlskoga, har valts in som ledamot i rikskommittén för Moderat skolungdom, MSU. Under veckan har hon kampanjat på fler håll i landet.

I samband med MSU:s rikskonferens i Norrköping blev Karlskogatjejen Amanda Lindgren vald till ledamot i landets största partibundna organisation. MSU är underorganisation till Moderata ungdomsförbundet.

– Det känns jättekul att få jobba under året med det, se MSU växa och hjälpa till genom att vara en del av det, säger hon.

Fritt skolval

Vad gäller särskilda projekt hon brinner för och kommer ta tag i är svaret:

– Vi bedriver överlag mycket skolpolitik och jobbar för det fria skolvalet, att få välja vilken skola man vill gå på.

Själv går hon andra året på tekniskt program i Karlskoga. På frågan om det är tekniken eller politiken hon kommer ägna sig åt efter gymnasietiden, svarar hon:

– Det är svårt att veta just nu, så jag har ett år till på mig att tänka. Men just nu känns det i alla fall som att jag kommer fortsätta att läsa vidare och skaffa mig en universitetsutbildning, så man har det säkrat, och sen kanske jobba med båda, är min tanke.

Uppdrag

Under veckan har hon varit ute och kampanjat på olika skolor i Sverige,

– Vi har varit i Östergötland, Skövde, Örebro och Västmanland. Vi kommer under året också hjälpa distrikt med olika saker de vill ha hjälp med, hålla utbildningar och annat, säger Amanda.

Många av MSU:s möten hålls annars per telefon, eftersom personerna i styrelsen är så spridda i landet. Styrelseledamöterna som nu valts in kommer från Skåne, Västerbottens-, Stockholms-, Uppsala, Jönköpings- och så Amanda från Örebro län.

På hemmaplan var hon i slutet av januari med och startade upp en lokal förening för Moderata ungdomsförbundet, MUF, där man har 30-talet medlemmar. Även där sitter Amanda Lindgren med i styrelsen.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.