Urecycle tar bort avfallet

Nyheter
PUBLICERAD:
Vems ansvarar för säckarna med giftigt batteriavfall som ligger på flera ställen i Örebro län?

Det giftigt batteriavfall ligger fortfarande i säckar på en fastighet söder om Örebro. Örebro kommun ställde krav på ett företag att de skulle sanera tomten, men företaget han gå i konkurs, rapporterar NA.

Kommunens krav är att det giftiga avfallet ska fraktades bort. Att de görs av företag som har tillstånd att hantera farligt avfall och att det togs om hand av en mottagare som är godkänd av myndigheter att hantera farligt avfall.

Gick i konkurs

Inget av detta hann ske innan entreprenadföretaget begärde sig själva i konkurs.

Nu vänder sig Örebro kommun till Karlskogaföretaget Urecycle, företaget där den svarta massan hämtades först.

Urecycle är villiga att ta ansvar, men det är oklart hur. Enligt beslutet från kommunen har företaget fram till april månad slut att ta bort avfallet, annars blir de skyldiga att betala nästan fem miljoner kronor.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.