Hoppa till huvudinnehållet

Kördelux ställer in vårens konsert

Publicerad:
Kördelux ställer in konserten i Örebro i maj.
Kördelux ställer in konserten i Örebro i maj. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Kördelux ställer in konserten ihop med Svenska kammarorkestern i Örebro i maj.

– Alla är ledsna, säger projektledaren Rozita Åkerstedt.

Kördelux har på förhand beskrivit att deras konsert Delux i vår är bland det största de har gjort sedan starten. Konserten skulle ske ihop med Svenska kammarorkestern på Örebro konserthus den 28 maj i vår, men coronapandemin sätter stopp.

– Det är fruktansvärt tråkigt men nödvändigt att ställa in i det här läget. Alla är ledsna. En del har svårt att förstå allt tråkigt och jobbigt som sker. Rutiner bryts och roliga saker ställs in.

Det säger Rozita Åkerstedt, som är projektledare för Kördelux, en del av den dagliga verksamheten i Karlskoga.

– Vi har in i det sista övat som om vi skulle kunna genomföra konserten. Vi övade med vår konstnärlige ledare Peter Tikkanen och koreografen Anelija Karahodzic i tisdags. Det skulle bli en superfin konsert, säger hon.

Konserten skulle även ske ihop med sopranen Jeanette Köhn, trombonisten Nisse Landgren, dirigenten Stefan Solyom och Öjebokören.

Artikeltaggar

CoronavirusetKarlskogaKördeluxNöje/KulturÖrebroRozita Åkerstedt

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.