Hoppa till huvudinnehållet

Alliansen vill satsa ytterligare 33 miljoner på Nobelstadion

Publicerad:
Alliansen vill, med kommunstyrelsens ordförande Tony Ring (M) i spetsen, göra en rotrenovering av Nobelstadion.
Alliansen vill, med kommunstyrelsens ordförande Tony Ring (M) i spetsen, göra en rotrenovering av Nobelstadion. Foto: Rickard Reinli

Investeringen för den pågående renoveringen av Nobelstadion uppgår till drygt 8,3 miljoner kronor. Alliansen vill satsa ytterligare 33 miljoner.

– Vi ser Nobelstadion som en fantastisk tillgång för Karlskoga. Vi måste göra ett riktigt omtag, säger Tony Ring (M).

Tio års väntan är över för Karlskoga friidrott"Just nu betalar vi hyror för en skaderisk“

Sebastian Pisoni, ordförande i Karlskoga friidrott, berättar att den totala investeringen för den pågående renoveringen av Nobelstadion till slut uppgick till drygt 8,3 miljoner kronor.

Alliansen, med kommunstyrelsens ordförande Tony Ring i spetsen, ser det som självklart att det måste till en betydligt större renovering för att få upp standarden för den en gång i tiden nationellt högklassiga arenan till acceptabel.

– Grejen som är på gång just nu handlar om löparbanorna. Förutom den har Nobelstadion "trasslats till" något så förskräckligt i många år. Det har duckats för faktumet att arenan står och förfaller, säger Ring.

– Men det kan inte tillskrivas oss eftersom det skedde innan vi kom in i bilden.

Alliansen har arbetat fram ett förslag som innebär att ytterligare 33 miljoner kronor läggs på att renovera Nobelstadion – elva miljoner i budgeten för 2021 följt av 22 miljoner 2022.

– Det är när man låter det gå för långt som det blir så här dyrt.

– Det är ju inte bara saker som löparbanor utan det är även allt runt omkring. Hela grunden – vatten och avlopp... Det är så totalt nedgånget att det krävs en riktig rotrenovering.

Kommunfullmäktige kommer att ta beslut om den eventuella storsatsningen i juni, berättar Ring.

– Hittills har jag inte sett något motstånd till förslaget.

– Vi ser Nobelstadion som en fantastisk tillgång för Karlskoga och tror att vi skulle kunna få den tipp topp igen med den här investeringen. Det är kul att höra att friidrottarna är glada, men det är efter det här de ska vara glada. För här skulle den riktiga renoveringen komma.

Nämnde friidrottsordföranden Sebastian Pisoni reagerade så här när tidningen berättade om Alliansens förslag:

– Det skulle vara fantastiskt roligt att få vara med om en sån resa och uppgradering av vad jag alltid ansett vara Sveriges finaste idrottsstadion. Det återstår att se vad framtiden har att erbjuda.

Förutom Karlskoga friidrott använder även KB Karlskoga, Karlskoga brottarklubb, Karlskoga Wolves och Västra AK Nobelstadion.

Artikeltaggar

KarlskogaKarlskoga friidrottNobelstadionSebastian PisoniSportTony Ring

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.