Hoppa till huvudinnehållet

Stockholm vill aktivera krisavtal

Publicerad:
Björn Eriksson, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm, håller pressträff på torsdagen om läget angående det nya coronaviruset, covid-19. Arkivbild.
Björn Eriksson, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm, håller pressträff på torsdagen om läget angående det nya coronaviruset, covid-19. Arkivbild. Foto: Jessica Gow/TT

Region Stockholm begär hos Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) att få aktivera krislägesavtal. Det är något som Vårdförbundet tidigare krävt.

Avtalet innebär bland annat att den ordinarie arbetstiden för vårdpersonalen blir 48 timmar per vecka under max en månad, men att personalen i sin tur får 220 procent av lönen per timme.

– Om kriterierna är uppfyllda säger vi ja och sedan har vi en dialog med de centrala fackliga organisationerna som är part på avtalet inför beslutet, sade Jeanette Hedberg, biträdande förhandlingschef på SKR till TT i en tidigare intervju.

Ytterligare 30 personer i länet med bekräftad covid-19 har avlidit och därmed har antalet döda ökat till 179, enligt ett pressmeddelande.

Antalet smittade fortsätter att öka och 143 patienter med covid-19 vårdas i intensivvård vid akutsjukhus. Förutom de som får intensivvård är det 572 virussmittade patienter som vårdas på sjukhus.

Artikeltaggar

CoronavirusetStockholmVård och omsorgVårdförbundet

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.