Servicenämnden pausar slutavverkning i Degerfors

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Foto: Tommy Löfgren
För att få tid till den pågående översynen av kommunens skogsbruk beslöt servicenämnden i Degerfors att införa ett tillfälligt stopp på slutavverkning av kommunens skog.

Sedan en tid pågår en översyn av kommunens skogsbruk samtidigt har arbetet med skodsbruket fortsatt som tidigare med både planering och anmälning av kommande slutavverkningar.

Nämndens ordförande, Björn Berglund (M), ville ge tid till att den pågående översynen ska färdigställas för beslut om nya förhållningsregler för hur kommunens skogsbruk fortsättningsvis ska bedrivas. Med anledning av det föreslog Berglund nämnden att införa ett tillfälligt stopp av all slutavverkning i kommunens skogar.

Servicenämnden ställde sig bakom förslaget och beslutet träder i kraft omgående.

I processen med de nya förhållningsreglerna kommer kommunens miljöstrateg att involveras.

"Ambitionen är att vi ska hitta en modell för god ekonomisk avkastning med en samtidig stor respekt för de kultur- och naturvärden som våra tätortsnära skogar besitter. Jag upplevde att det i nämnden fanns en bred uppslutning från samtliga partier till beslutet om stopp av avverkning och att vi politiker nu har styrning över vad som kommer ske i frågan om kommunens skogsbruk framöver", skriver Berglund i ett pressmeddelande.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.