Klagomål på förrådsbyggnad

Politik
PUBLICERAD:
Foto: Stefan Gustavsson / SvD / TT
Ett förråd var nyligen uppe i politisk diskussion i bygg- och miljönämnden. En person ifrågasatte än en gång om bygglov fanns.

En person ifrågasatte för sex år sedan om bygglov fanns för ett förråd på en affärsfastighet i Degerfors kommun. Personen ansåg att förrådet uppvisade bristande underhåll. Nyligen återkom personen med önskemål att få besked om bygglov finns.

Fastighetsägaren har fått tillfälle att komma med synpunkter och gett besked om att förrådsbyggnaden ingick i bygglovet som hanterades då verksamheten etablerade sig för drygt 40 år sedan, vilket man inte kunnat finna i arkivet men däremot i en bifogad ritning som dåvarande byggnadsnämnden godkände. Underhåll har inte skett, då den nya ägaren har planer på ombyggnation.

Bygg- och miljönämnden beslutade att lägga ärendet till handlingarna.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.