Hoppa till huvudinnehållet

Lars Lerin kommer med ny barnbok

Publicerad:
Till hösten kommer Lars Lerins andra barnbok.
Till hösten kommer Lars Lerins andra barnbok. Foto: Lena Berg-Nordenberg

Lars Lerin kommer med en ny bok i höst - hans andra barnbok. En berättelse i "ord, fotografier och akvarell" utlovas.

Det meddelar hans museum på Sandgrund i ett nyhetsbrev och på hemsidan.

Boken handlar om Elsa, som bor på ett torp tillsammans med inte mindre än 28 katter. Redan vägbeskrivningen dit - som återges på bokförlaget Bonnier Carlsens hemsida där boken presenteras - är poetisk som en ramsa:

I slutet av augusti kommer Lars Lerins nya barnbok.
I slutet av augusti kommer Lars Lerins nya barnbok.

"Långt östpå skogen, nedom Klatterberget och Gäddtjärnsbråten, bortom Lillpytt och Koögat, ett stenkast från Skabbhaget och Fiskbyttan, strax intill Månskullen, ligger ett litet boställe kallat Skräddartorp."

Beskrivningarna av katterna och deras personligheter verkar också bli en livlig berättelse:

"En heter Liten och han är inte stor, men han är större än Jätteliten"... "Lilljons är född ute, en morgon satt han på trappan och bara fanns..." "Men Bitarkatten, honom får du stryka på en gång, sedan hugger han."

Lars Lerin har gett ut många böcker genom åren, men boken "Trollet är inte hemma" som kom ut i fjol höstas var hans första barnbok. Nu är uppföljaren på gång och den har fått lanseringsdatum 26 augusti.

Artikeltaggar

BarnBarnböckerFörfattareHammaröLars LerinLitteraturNöje/Kultur

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.