Hoppa till huvudinnehållet

Fyndade trots regn och virus

Publicerad:
Ett trettiotal besökare tog sig till Lunedets årliga loppis trots rådande omständigheter.
Ett trettiotal besökare tog sig till Lunedets årliga loppis trots rådande omständigheter. Foto: Love Tallmyren

Våren har för de flesta inte varit sig helt lik då pandemin har försatt samhället i ett genomgripande avstannande. Detta var dock inget som hindrade att den traditionsenliga loppisen vid Lunedet arrangerades för trettonde året i rad, däremot med vissa oturliga förutsättningar.

Sedvanligt är att det på första maj anordnas loppis på gårdsplanen utanför Lunedets café. Vanligtvis intar ett hundratal försäljare platsen med ett myller av tillhörande besökare, men i år var läget betydligt lugnare och om inte för viruset så hade den rådande väderleken troligtvis något med saken att göra.

Osedvanligt

Lunedets personal har med anledning av corona bestämt särskilda villkor för årets loppis, dels en begränsning av antal loppissäljare, dels föreskrifter om avståndshållning besökare sinsemellan. Så även om Lunedet håller traditionen vid liv blev den i år minst sagt avvikande.

– Idag har vi knappt ett tiotal försäljningsstånd ute på gräsmattan som för övrigt brukar vara täckt av besökare, något annat hade vi inte räknat med, säger caféägare Camilla Hammarbäck som även uppger att det planerade trubadurbandet i sista stund avblåste sin spelning med anledning av det regniga vädret.

Personalen tog initiativ med förebyggande anvisningar på gångvägen.
Personalen tog initiativ med förebyggande anvisningar på gångvägen. Foto: Love Tallmyren

Loppisdebut

De rekordlåga besökssiffrorna berodde alltså på mer än bara oro för virussmitta, trots detta var det ändå två försäljare, Benny och Ann-Charlotte Haraldsson, som i år debuterade som loppissäljare.

– Besöker loppisar gör vi ofta, men idag var första gången som vi stod på andra sidan kassan och agerade säljare, säger Ann-Charlotte och tillägger att de samlat ihop prylar hemma som de nu gärna ser andra få användning av.

Benny själv berättar att han, trots omständigheterna, sålde slut på de leksaker och pussel paret hade med sig innan han ens hunnit plocka fynden ur bilen.

Benny och Ann-Charlotte Haraldsson fick till slut täcka över varorna för att skydda dem från regnet.
Benny och Ann-Charlotte Haraldsson fick till slut täcka över varorna för att skydda dem från regnet. Foto: Love Tallmyren

En av besökarna står och bläddrar mellan gamla vinylskivor medan regnet hänger i luften.

Letar du efter något särskilt idag?

– Nej, det roliga med loppis är att man från början inte vet vad man vill ha, men när man väl ser den grejen så vet man att det är ett fynd, säger han och tillägger att han förr, mer än nu, var en frekvent loppisspekulant.

De gamla vinylskivorna var till synes väldigt iögonfallande föremål.
De gamla vinylskivorna var till synes väldigt iögonfallande föremål. Foto: Love Tallmyren

Artikeltaggar

CoronavirusetFörsta majKarlskogaKnappforsLoppmarknaderLunedet campingNyheter

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.