Hoppa till huvudinnehållet

Natalie har alltid nya projekt i sikte

Publicerad:
Reporter Tomas Nilsson
Tomas Nilsson
tomas.nilsson@kt-kuriren.se
Natalie Morgenstern tycker att det är givande att vara en del i Örebro SK – i damlagets strävan att ta sig uppåt från division 2.
Natalie Morgenstern tycker att det är givande att vara en del i Örebro SK – i damlagets strävan att ta sig uppåt från division 2. Foto: Tomas Nilsson

Livet som handbollstränare är slut. I onsdags drog hon i stället igång fysträningen med Örebro SK:s damlag.

– Jag har alltid haft en förkärlek för nya saker, säger Natalie Morgenstern.

Som spelare nådde hon elitnivå.

Som tränare började hon redan som 18-åring.

– Jag tyckte att jag hade för lite att göra med en egen elitsatsning och med skolan, förklarar hon med ett leende varför hon även tackade ja till att träna ett pojklag hemma på Södermalm i Stockholm – Bolton.

Efter det har hon varit tränare både för ungdomar och seniorer. Här i Karlskoga både för damlaget och för ungdomar.

Landslag

Den allra högsta nivån hon varit på, sportsligt sett, är som fysioterapeut eller sjukgymnast, som man sade förr. Där har hon jobbat med både dam- och herrlandslaget på seniorsidan. Dessutom har hon varit fysioterapeut för ungdomslandslag. Även där både för tjejer och killar.

– Då har jag samarbetat nära med landslagens fystränare och tillsammans strävat efter att skapa ett så lämpligt upplägg som möjligt.

Fysträningen

Redan förra säsongen, då ÖSK-damerna var nykomlingslag i division 2, lade hon upp fysträningen där. Och nu är det dags för en fortsättning, för att lägga den grund som kommer att behövas då ÖSK vill uppåt i seriesystemet.

Men hur går din ambitionsnivå ihop med division 2-spelare?

– Den som inte försöker och vill ska inte ta upp min tid. Däremot har jag blivit mer ödmjuk med åren och tycker att det fungerar att jobba med personer som är motiverade och vill utvecklas, oavsett utgångsnivå. Jag har mer lärt mig att förlika mig med att alla vill inte ge sitt yttersta i alla lägen.

Natalie Morgenstern har ständigt nya planer och idéer, vilka det kan finnas mer tid till nu när hon påstår att hon haft sitt sista tränaruppdrag.
Natalie Morgenstern har ständigt nya planer och idéer, vilka det kan finnas mer tid till nu när hon påstår att hon haft sitt sista tränaruppdrag. Foto: Tomas Nilsson

Hon tycker att arbetet som inleddes förra året betytt framsteg för spelarnas fysiska status, varför det är motiverande med en fortsättning.

Vid sidan av en grundläggande stark fysik finns några specifika punkter som en handbollsspelare jobbar extra med.

Natalie sammanfattar:

* Kasta

* Hoppa

* Landa

* Stark defensivt

* Explosiv och snabb offensivt

Natalies roll i ÖSK är att göra veckoprogram för spelarna.

Dottern flyttar

Som nämnts är hennes tid som handbollstränare över. Påstår hon åtminstone själv.

– Ja, nu när My flyttar till Stockholm och nationella handbollsgymnasiet där så har jag gått i pension som tränare, slår hon fast.

"Sista" uppdraget var alltså för elitlaget på ungdomssidan i ÖSK med bland andra dottern My i laget.

En liten, liten stund senare lägger hon till:

– Som det är just nu har jag slutat som tränare. Om ett halvår kan det mycket väl låta annorlunda. Är det motiverade spelare som vill så kanske...

Säger hon och skrattar.

Men framför allt är det ett annat projekt här i Karlskoga som hon nu hoppas ska gå från dröm till verklighet.

Ett projekt som vi hoppas att hon i så fall berättar mer om när det blir aktuellt.

Artikeltaggar

HandbollNatalie Morgenstern

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.