Hoppa till huvudinnehållet

Så många coronafall finns i din kommun

Publicerad:
Reporter Anna-Stina Tallmyren
Anna-Stina Tallmyren
anna-stina.tallmyren@kt-kuriren.se
Flest antal bekräftade coronafall finns, inte oväntat, i Örebro och lägst antal i  Lekeberg, Ljusnarsberg och Nora om man ser till varje kommun i Örebro län.
Flest antal bekräftade coronafall finns, inte oväntat, i Örebro och lägst antal i Lekeberg, Ljusnarsberg och Nora om man ser till varje kommun i Örebro län. Foto: Anders Wiklund/TT

Antalet bekräftade fall av covid -19 i Örebro län ökade med 40 stycken mellan tisdag och onsdag. Nu kan vi också berätta hur många fall som hittills bekräftats per kommun i länet. I Karlskoga-Degerfors finns cirka 150 fall.

1 415 laboratoriebekräftade fall med covid -19 hade på onsdagen bekräftats i Örebro län. Av dessa var drygt hälften, 721 stycken, prover tagna på personal.

Ytterligare en person har dött till följd av sjukdomen i länet, antalet avlidna är därmed uppe i 94 personer på grund av pandemin.

I hela riket var dödssiffran till följd av pandemin uppe i 3 460 på onsdagen och antalet som insjuknat på grund av coronaviruset 27 909.

Flest och färst

Bryter man ned siffrorna kommunvis i länet, så har Örebro inte helt oväntat flest bekräftade fall. Där har 407 personer drabbats av coronasmittan och räknar man dessutom in vårdpersonal är siffran mer än det dubbla, nämligen 835 fall.

Lägst antal fall, färre än tio, har bekräftats i Lekeberg, Ljusnarsberg och Nora . Räknar man med vårdpersonalen i nämnda kommuner ligger siffrorna på 12, färre än tio respektive 20 fall.

Karlskoga-Degerfors

I västra länsdelen har Degerfors 33 fall, inräknat vårdpersonal och 16 om inte nämnda grupp räknas in. Motsvarande siffror för Karlskoga ligger på 115 respektive 59 fall.

För övriga kommuner gäller följande siffror, där antalet inom parentes inkluderar bekräftat smittad vårdpersonal: Askersund 16 (20), Hallsberg 19 (43), Hällefors 28 (69), Kumla 33 (70), Laxå 23 (42), Lindesberg 36 (61).

Artikeltaggar

AskersundCoronavirusetHallsbergHälleforsKarlskogaKumlaLaxåLekebergs kommunLindesbergNoraRegion Örebro länVård och omsorgÖrebroÖrebro län

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.