Hoppa till huvudinnehållet

Tomt för arrangemang i parken i sommar

Publicerad:
Det blir inga trivseldanser i sommar i parken ens om folkhälsomyndigheten föreslår andra riktlinjer kring social distansering.
Det blir inga trivseldanser i sommar i parken ens om folkhälsomyndigheten föreslår andra riktlinjer kring social distansering. Foto: Bengt Björk

Det blir inga trivseldanser i Folkets park i sommar. Nyligen fattade styrelsen beslutet att även om riktlinjerna ändras, så arrangerar man inga danser.

Tidigare i vår berättade vi att Folkets parkstyrelsen på sitt majmöte eventuellt skulle besluta om att dra igång danserna vid halvårsskiftet, men så blir det nu inte ens om riktlinjerna med max 50 personer samlade skulle ändras uppåt.

– Då man dansar kommer man tätt inpå varann och vi tror folk är rädda för det nu med anledning av coronaviruset. Då bär det sig inte för oss ändå, det måste komma ett visst antal personer på danserna för att det ska löna sig, säger styrelseordförande Harri Brunke.

Det blir inga arrangemang eller uthyrningar överhuvudtaget i parken i sommar åtminstone inte förrän myndigheterna ger andra besked om riktlinjer. De flesta som hyrt in sig har avbokat och från parkens sida har man gjort detsamma, exempelvis vad gäller bokade barnteaterföreställningar.

– Vanligtvis brukar vi har uthyrt i stort sett varje helg från 1 maj till i september, till kalas, bröllop, dop och så. Men ingenting i år, säger Brunke.

Strömtorps IK anordnar heller ingen drive in bingo, som andra år, trots att folk då sitter i eller vid sina bilar.

– Men vill de dra igång så kör vi igång vattnet till toaletterna och öppnar parken, säger Brunke.

En toalett är redan nu öppen och några bord utställda i parken för de som vill ta en promenad dit och inta medhavt fika.

-Folk som vill sitta och fika, hundägare som går med sina hundar här och andra är välkomna, porten är öppen och vi har folk som ser till parken och gräset får vi i år kommunens hjälp att klippa, säger Brunke och tillägger:

– Det blir ett ekonomiskt avbräck, men å andra sidan har vi inga större utgifter direkt, för vi skjuter fram allt underhållsarbete ett år.

Artikeltaggar

CoronavirusetDansDegerforsDegerfors Folkets parkFolkets Hus och ParkerFolkets parkHarri BrunkeNyheterStrömtorps IK

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.