Karlskogaman vinner tvist mot bilfirma

Nyheter
PUBLICERAD:
Foto: Fredrik Sandberg / TT
En Karlskogaman får rätt mot en bilfirma i Göteborg – som han anmälde till Allmänna reklamationsnämnden, ARN, efter ett bilköp i höstas.

Mannen köpte bilen, en Toyota Camary med årsmodell 2008, från en bilfirma i Västra Frölunda i Göteborg i november förra året. På vägen hem till Karlskoga med sin nya bil upptäckte han att det var "fel med hjullagret, hjulinställningen och att bilen svängde åt höger motvilligt", som han skrev i sin anmälan.

Han klagade på felet till bilfirman samma dag och begärde att företaget skulle fixa det i sin verkstad eller betala honom ersättning.

Företaget nekade ansvar för felet och vägrade att hjälpa honom, enligt mannen. Därför anmälde mannen företaget att antingen avhjälpa felet eller betala honom 4 400 kronor.

Företaget motsätter sig kravet då bilen gick igenom ett konditionstest hos en verkstad utan brister innan den såldes. Bilen gick också igenom den senaste besiktningen utan problem.

Nu får Karlskogamannen rätt mot bilfirman av ARN. Nämnden konstaterar att felet upptäcktes kort tid efter köpet och att bilen har kört relativt kort sträcka efter köpetillfället. Därför ska bilfirman se till att avhjälpa felet på bilen utan kostnad för bilköparen.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.