Hoppa till huvudinnehållet

Elever på Kulturskolan fick stipendier

Publicerad:
Från vänster står stipendiaterna: Emma Cederholm, Nea Karlsson, Maximillian Glöckner, August Ranås och Oliver Spångberg. Sitter gör Vera Tikkanen, Tracey Söderberg Gomes och Antonia Cederwall.
Från vänster står stipendiaterna: Emma Cederholm, Nea Karlsson, Maximillian Glöckner, August Ranås och Oliver Spångberg. Sitter gör Vera Tikkanen, Tracey Söderberg Gomes och Antonia Cederwall. Foto: Christoffer Tuulik

Åtta elever på Kulturskolan i Karlskoga fick ta emot stipendier under onsdagen.

Utdelningen brukar ske inför storpublik i Nobelhallen i samband med Rising stars, på grund av corona blev det inte så i år. Fanfarer och applåder blev det dock ändå.

Trots omständigheterna och att Nobelhallen var utbytt mot en gräsmatta i parken vid Kulturskolan, var stämningen glad när stipendierna delades ut under onsdagseftermiddagen.

– Vi vill ju att alla elever ska få stipendier varje år, men det skulle kosta för mycket för oss tyvärr. Vi är glada att kunna dela ut de vi kan tack vare sponsorer, säger Anelija Karahodzic, vid Kulturskolan.

God kamrat

Emma Cederholm, går i streetdans på Kulturskolan, är en av fem elever som får emperilådans stipendium i år. Cederholm fick stipendiet för att hon är en god kamrat och för sitt starka engagemang.

– Jag försöker oftast på att vara snäll mot alla och skoja mycket. Jag skojar inte på ett otrevligt sätt utan försöker göra andra glada, det behövs inte mycket för att göra det roligt. Det är därför jag tror att jag får stipendiet, säger Emma Sederholm, när tidningen frågar.

Följande personer fick också emperilådans stipendium: Nea Karlsson, dans, Tracey Söderberg Gomes, sång, Maximillian Glöcker, gitar och Vera Tikkanen, trumpet.

Antonia Cerwall, som utövar både teater och spelar gitarr, fick ta emot teaterstipendiet till minne av Anna-Karin Prytz.

Stipendiet har delats ut sedan 1998 och går till en elev som utövar teater och ytterligare ett ämne på Kulturskolan, precis som den ambitiösa Prytz gjorde innan hon gick bort i sjukdom i mycket ung ålder.

August Ranås som spelar trumpet och Oliver Spångberg som spelar saxofon fick Nils Landgrens stipendium.

Emma Cederholm, en av emperilådans stipendiater
Emma Cederholm, en av emperilådans stipendiater Foto: Christoffer Tuulik
Maximillian Glöckner, en av emperilådans stipendiater.
Maximillian Glöckner, en av emperilådans stipendiater. Foto: Christoffer Tuulik

Artikeltaggar

KarlskogaKulturskolanSkola och utbildningStipendier

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.