Hoppa till huvudinnehållet

Här är Degerfors IF:s nyförvärv

Publicerad:
Sebastian Ohlsson. Foto: Fredrik Narvelid

Vem är golftokig och vem är lagets TikTok-kändis?

Tidningen lät Christoffer Wiktorsson och Ismael Diawara beskriva säsongens nyförvärv i Degerfors IF.

Sebastian Ohlsson

Ålder: 27.

Senaste klubb: Trelleborg.

Position: Mittback, mittfältare.

Wiktorsson: Han har blivit golftokig de senaste åren. Väldigt snäll och lugn person. Rätt så tillbakadragen. Han hörs inte så mycket men gillar ändå att bjuda på sig själv.

Diawara: Lugn och tillbakadragen. Det är sällan man ser honom förbannad. Han är inte jätteglad heller. Det är en grym fotbollsspelare. Vilken känsla. Otroligt bollsäker. Han är en stor tillgång för oss.

Wiktorsson: Han skulle kunna spela i allsvenskan. Jag vill egentligen sätta dit honom med något men jag kan ju inte ljuga...

Johan Bertilsson.
Johan Bertilsson.

Ålder: 32.

Senaste klubb: Örebro SK.

Position: Offensiv mittfältare.

Wiktorsson: Också en väldigt lugn person.

Diawara: Han och Ohlsson är väl från samma ställe?

Wiktorsson: Hova, det måste vara något med att de är rädda för allmänheten... Han gör inget stort väsen av sig men har ändå nära till skratt. Vi känner varandra bra och slänger en hel del käft. Han har lätt att smälta in i gruppen.

Diawara: "Berra" är genomsnäll och som fotbollsspelare har han, under försäsongen, redan visat vad han kan.

Diawara: Han är även väldigt lättlurad. Under första veckan lurade jag honom att jag pratade engelska. Efter första träningen sa han "good training, Ismael". Vi spann vidare på det i omklädningsrummet och så fort vi var i samma rum pratade jag engelska. Efter en vecka ungefär gick jag fram till honom och pratade svenska. Då blev han väldigt chockad.

Villiam Dahlström.
Villiam Dahlström.

Ålder: 22.

Senaste klubb: FC Gute.

Positon: Anfallare.

Diawara: Gotlänningen... Det är en ung och bra spelare som sprutat in mål. Han har gjort det bra hos oss också. Han har imponerat tycker jag.

Wiktorsson: Han gör grovjobbet och öppnar upp ytor genom många löpningar. Han är inte den där liraren. Mer en rivig spelare även om han behärskar bollen.

Diawara: Han är en businessman också. Hans familj driver ett företag på Gotland och han själv har saker för sig. Lite hemlig med vad för något, dock. Jag tror han vill få det till att han har mycket pengar. Han har sin "Merca" och "SUV". Det ska vara lite fint.

Victor Edvardsen.
Victor Edvardsen.

Ålder: 24.

Senaste klubb: Karlstad BK.

Position: Anfallare.

Wiktorsson: Här har vi någon som gillar att synas mer.

Diawara: Han är rolig alltså!

Wiktorsson: Och inte sen med att hacka på folk. Han har ett temperament och är inte speciellt svår att reta upp.

Diawara: Han är ju vår TikTok-kändis. Han vill få det till att han driver ett stort konto där han dansar och gör grejer. Riktigt sjukt. Han säger att det är några tusen som tittar.

Wiktorsson: Han har varit så jäkla nöjd med det där.

Wiktorsson: På planen är han väldigt allround och bra med boll. Även bra som target. Han behärskar det mesta på ett bra sätt.

Diawara: Han har också en väldigt bra avslutsfot.

Linus Olsson.
Linus Olsson.

Ålder: 19.

Senaste klubb: Uppflyttad från juniorleden.

Position: Mittback, mittfältare.

Wiktorsson: Man märker ändå att det är "Hulåns" son. Han har ett temperament ibland. Han tar för sig mer och mer i laget. Fisketokig är han också vilket också går i familjen.

Diawara: Han är inte den som ger sig. I en träningsmatch mot Nyköping hade han ont i båda fötterna, blödde näsblod och hade kramp. Ändå spelade han igenom matchen. Jag tror att han blev utbytt och sedan inbytt igen. Efter matchen fick han stående ovationer från oss på bänken. Det kommer man alltid att minnas.

Wiktorsson: Ja, han är en riktig fighter.

Artikeltaggar

Christoffer WiktorssonDegerfors IFDegerfors IF HerrFotbollIsmael DiawaraJohan BertilssonLinus OlssonSebastian OhlssonVictor EdvardsenVilliam Dahlström

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.