Hoppa till huvudinnehållet

Storslam för Bofors framtidslöften

Publicerad:
Lisa Pettersson och Max Grahn från Bofors tennisklubb har börjat säsongen starkt och har många intressanta tävlingar framför sig.
Lisa Pettersson och Max Grahn från Bofors tennisklubb har börjat säsongen starkt och har många intressanta tävlingar framför sig. Foto: Bofors tennisklubb

Bofors tennisklubbs framtidslöften Max Grahn och Lisa Pettersson har rivstartat tävlingssäsongen utomhus. Båda har tagit två segrar på två tävlingar.

Johan Brorsson, ordförande i klubben, är mycket nöjd med spelarna.

– De blir bara bättre och bättre och drar iväg i raketfart.

Alla tre vinnare

Framgångarna började i Borlänge Outdoor förrförra helgen.

Max Grahn, 13 år, debuterade då i herrsingel. Efter att ha vunnit sina två matcher i lördagens poolspel, efter starkt spel, ställdes han i finalen mot hemmaspelaren Daniel Gustafsson.

– Normalt sett borde inte Max ha haft någon chans där, säger Brorsson.

I första set blev det förlust med 4–6. I andra låg han under med 0–2 och 15–40 i det tredje gamet. Max svarade för en övertygande vändning och vann andra setet med 6–4. Det tredje blev en långdragen rysare som Boforsspelaren vann med 10–8.

– Det var en orimlig skalp som han tog där.

Lisa Pettersson, som är elva år, ställde upp i flickornas 12–14-årsklass. Det blev först två segrar i poolspelet. I finalen vann hon en böljande match mot Malva Morin, Borlänge, med 6–2, 7–6.

Tomas Pettersson fanns med i motionsklassen där han stod som segrare. Han finalbesegrade Västeråsspelaren Krister Fallbrink med 6–4, 7–5 efter en bra match.

Varsin seger

Den gångna helgen har Boforsspelarna tävlat i Karlstad Open och även där tagit varsin klasseger.

Lisa spelade i både klassen 12A och den för 14-åringarna. I sin ordinarie klass tog hon fyra raka vinster och blev åter vinnare. När hon tog sig an äldre motståndare tog hon sig fram till semifinal där Linnea Holm Tellevik från Lidköping vann med 2–0 i set: 7–5, 6–1.

Max vann sina två matcher under lördagen. I semifinalen tog han hem segern mot Benjamin Du, Karlstad. Efter ett hårt första set, som slutade med 6–4, släppte han inget game ifrån sig i andra set utan vann med 6–0.

Arvid Hagejärd från Mariestad svarade för motståndet i finalen. Det är en spelare som Max mött flera gånger tidigare i stenhårda matcher.

Till att börja med var Max i underläge men tog ändå första set till tiebreak. Han låg där under med både 1–5 och 3–6 men visade åter stark moral och vilja och kämpade sig till seger med 9–7. I andra set orkade inte motståndaren resa sig utan där vann Boforsspelaren säkert med 6–1.

Närmast åker Max till Stockholm för att tävla i Täby. Lisa ska spela i Mariestad i nästa steg. Därefter kommer båda Boforsungdomarna att tävla i Jönköping.

Artikeltaggar

Bofors TKLisa PetterssonMax GrahnTennisTomas Pettersson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.