Hoppa till huvudinnehållet

Sopor sprids utanför soprummen

Publicerad:
Vid soprummet på Medborgargatan är nedskräpningen påtaglig. Rickard Erhard, vd Degerforsbyggen, meddelar att man ska städa upp snarast men säger att det till syvende och sist är hyresgästernas ansvar att hålla ordning.
Vid soprummet på Medborgargatan är nedskräpningen påtaglig. Rickard Erhard, vd Degerforsbyggen, meddelar att man ska städa upp snarast men säger att det till syvende och sist är hyresgästernas ansvar att hålla ordning. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Sopor ligger spridda utöver cykelvägen och planen framför soprummet och på insidan ser det tydligen inte bättre ut. Reaktionerna visar sig ute bland allmänheten, förbipasserande och en del hyresgäster.

Det är soprummen bakom den så kallade 50- och hundrametern på Medborgargatan som kritiseras på sociala medier och ute bland allmänheten, bland annat har personer vänt sig till tidningen.

– Konstigt för jag har inte fått en felanmälan sedan november 2019 om det, säger Rickard Erhard, vd på Degerforsbyggen.

Den senaste tiden har sopor spritts i synnerhet utanför ena soprummet och enligt uppgifter och fotobevis ser det knappast bättre ut på insidan. En reaktion från allmänheten är att de kastar in soporna i soprummet, eftersom andra gör det.

– Med den inställningen går det ju inte hålla ordning, det är inte acceptabelt att de kastar in soporna på golvet, säger Erhard.

Det kanske är obehagligt att gå i sopor på golvet?

– Ja, det förstår man. Men vi kan inte ha vakter i soprummen och vår personal ronderar där veckovis och oftare om de ser att det är extra stökigt. Men får vi inget höra kan det gå fem dagar innan någon städar upp. Därför är det bra om hyresgäster hör av sig om där är stökigt, så de inte bara muttrar, säger Erhard och fortsätter:

– Likaså är det jättebra om de meddelar oss om de ser någon som inte sköter det här. Om det beror på för få kärl så att där är fullt eller annat så är det bra om vi får veta det. Vi måste gemensamt försöka hålla ordning men vi kan inte ha sophämtning varje dag, för då kostar hyrorna massor. Till syvende och sist är det hyresgästerna som måste hålla ordning.

Vore det inte bättre med sopluckor i väggen, som påsarna kan släppas i?

– Ja kanske, det kanske är jobbigt att gå in i sophusen ibland.

Det är skräpigt även ute på cykelvägen vid soprummet. Bilderna är tagna vid olika tillfällen.
Det är skräpigt även ute på cykelvägen vid soprummet. Bilderna är tagna vid olika tillfällen. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Artikeltaggar

DegerforsDegerforsbyggenNedskräpningNyheterRickard ErhardSopor

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.