Slängde mobilen i fontän

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Kvinna dömdes för skadegörelse efter att ha slängt en mobil i vattnet.

Två gäng möttes vid fontänen stora fontänen i Karlskoga centrum. Det ena gänget hoppade i och badade runt när det andra gänget kom fram. En kvinna sade till en och männen som badade att han hade ett litet könsorgan. Han hoppade ur fontänen och en hård ordväxling uppstod.

En annan man ur det badande gänget började filma kvinnan, då tog hon mobilen och kastade den i fontänen.

Kvinnan nekar, men tingsrätten anser att de har nog med vittnen som kan styrka åtalet.

Kvinnan som är i 25-årsåldern dömdes vid Örebro tingsrätt till villkorlig dom och dagsböter på 6 300 kronor för skadegörelse. Hon ska även betala 2 998 kronor i skadestånd till killen.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.