Hoppa till huvudinnehållet

Skada i baksidan för Degerforsbacken

Publicerad:
Christoffer Wiktorsson körde rehab medan lagkamraterna förberedde sig för söndagens hemmamatch mot Norrby.
Christoffer Wiktorsson körde rehab medan lagkamraterna förberedde sig för söndagens hemmamatch mot Norrby. Foto: Dennis Pavlovic

Christoffer Wiktorsson missar söndagens hemmamatch mot Norrby och förmodligen några matcher därtill. Detta på grund av en befarad bristning i baksidan.

Skadan inträffade på måndagsträningen och var sannerligen snöplig.

– Vi körde en lätt övning och jag skulle bara slå till en passning. Det var inget märkvärdigt, jättekonstigt att det hände, säger Wiktorsson.

Baksidan kändes bättre redan på lördagens genrepsträning, men mittbacken körde rehab på egen hand och är inte med i truppen som tar sig an Boråslaget Norrby.

– Det är alltid tråkigt att vara skadad, men nu är det ännu värre. Vi har knappt spelat match på ett halvår och så skadar man sig efter två matcher... Men jag får ta det för vad det är, det är bara hoppas det är så lindrigt som möjligt.

Förhoppningen är att få till en magnetröntgen under nästa vecka.

– Då har vi lite mer fakta, nu har jag bara vad jag själv känner att gå på. Det blir lugnt nästa vecka i alla fall. Jag tror det blir längre än så, men man kan ju alltid hoppas. Hoppas på bra läkkött, säger han och kostar på sig ett leende.

"Skynda långsamt"

Efter att mer eller mindre ha varit given i startelvan de fyra senaste säsongerna inledde Wiktorsson som ersättare både mot Brage (4–1) och Västerås (2–2).

Nu blir det personliga målet att ta den långa vägen tillbaka till startelvan för Wiktorsson, som med 31 år fyllda numera är en av lagets veteraner.

– Det får bli att skynda långsamt. Med såna här skador tror man ofta att man är bra. Men så hinner man inte parera eller blir trött och då är det lätt hänt att dra upp det.

– Det är många som har åkt på såna här skador, det gäller att bromsa sig själv lite även om det är ännu svårare nu. Fyra veckor brukar innebära fyra matcher, nu kanske det är sju matcher.

Solberg om motståndet

Erik Grandelius ersätter Wiktorsson i matchtruppen och är därmed aktuell för sitt första superettanframträdande för säsongen mot Norrby, som har inlett serien med 1–2 borta mot Öster och 3–0 hemma mot GAIS.

– Det är tråkigt för både vår och Christoffers del. Nu ser vi att det är viktigt med en bred trupp. Vi har fler alternativ där som läget är just nu i alla fall. Det kommer tyvärr att hända grejer, det vore konstigt annars, och det gäller att vara förberedda på det, säger tränaren Tobias Solberg.

Degerfors körde över förväntade topplaget Brage med 4–1 i säsongens första hemmamatch.

Huruvida brukslaget lyckas såra Norrby med samma energi och djupledslöpningar återstår att se.

– Det är givetvis vår ambition att vara så bra hela tiden. Men det är ett annat lag som också vill vara bra och det står alltid i relation till vår insats. Det känns bra, men Norrby är ett bra lag och har också en bred trupp med många rutinerade spelare.

– Det är ett hårt jobbande lag som kommer att kriga för fullt. Men gör vi grejerna vi har pratat om bra så har vi goda möjligheter, det har vi mot alla lag.

Artikeltaggar

Andreas HolmbergChristoffer WiktorssonDegerforsDegerfors IFFotbollTobias Solberg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.