Hoppa till huvudinnehållet

Nya segrar för Bofors TK

Publicerad:
Lisa Pettersson och Max Grahn fortsätter att imponera. (Arkivbild)
Lisa Pettersson och Max Grahn fortsätter att imponera. (Arkivbild) Foto: Bofors TK

Tidigare under sommaren har Max Grahn och Lisa Pettersson vunnit nästan allt de har ställt upp i utomhus.

Förra veckan vann de två tennistalangerna varsin turnering till.

– De är väldigt segerrika, säger klubbens ordförande Johan Brorsson.

Efter de senaste veckornas turneringssegrar förlängde Max Grahn och Lisa Pettersson sina vinstsviter i veckan som gick.

Max, som är 13 år, ställde upp i en stor turnering i Täby och vann där 14–årsklassen. Lisa, som är 11 år, vann 12–årsklassen i en turnering som hölls i Mariestad.

Båda två har nu vunnit tre raka turneringar.

– Ska man peka på något som sticker ut så är det att de har ungefär samma utvecklingskurva, säger Brorsson.

– Den är väldigt brant för båda två och motståndare som de spelade jämnt med för ett halvår sedan vinner de relativt lätt mot nu.

Tuff konkurrens

Turneringen i Täby, som alltså vanns av Max, hade ett stort antal deltagare. Max gjorde fyra riktigt bra matcher där hans mentala styrka imponerade på Brorsson.

– Konkurrensen är tuffast i Stockholm så vi ville prova hans nivå där.

Trots att Max började tävla i tennis för bara två år sedan är han redan nu med och slåss runt topp tio i landet i hans årskull, enligt Brorsson.

– Utvecklingskurvan är fortfarande brantare än många av hans konkurrenter. Han har god potential att komma långt.

Späckat schema

För Lisa blev det som sagt också seger, och även hon vann fyra raka matcher. Enligt Brorsson finns det många likheter med Max.

– Lisa är lite yngre och det är svårt att se exakt var hon står Sverigemässigt. Men hon utvecklas väldigt snabbt och börjar nosa på att konkurrera med de allra bästa. Det var länge sedan vi hade spelare som hävdade sig så bra i stora turneringar.

Sommarschemat kommer de närmaste veckorna fortsätta vara späckat för de två tennistalangerna. Under några veckor framåt kommer de spela turnering nästan varje vecka. Närmast väntar en tuff sådan i Jönköping.

– Det blir den kanske tuffaste hittills. Den tar upp ett ganska stort område, men det känns inte som någon högoddsare att det blir bra resultat även där, avslutar Brorsson.

Artikeltaggar

Bofors TKJohan BrorssonKarlskogaLisa PetterssonMax GrahnTennis

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.