Hoppa till huvudinnehållet

Ta ditt ansvar som Karlskoging

Publicerad:
Insändarskribenten uppmanar oss alla att besöka Björkborns herrgård.
Insändarskribenten uppmanar oss alla att besöka Björkborns herrgård. Foto: Roger Gleisner

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Vi befinner oss alla i en komplex tid just nu. Pandemin är fortfarande oroväckande och ingenting är som det ska. Detta tillför problem, ofantligt stora problem som hotar oss. Med oss menar jag Karlskogas stolthet nämligen Björkborns Herrgård.

Vi bygger upp vår stad utifrån att det är en “kanonstad” att det är ett av Alfred Nobels hem och faktiskt anledningen till att vi har Nobelprisen. Men, vi behöver din hjälp.

Pandemin har orsakat att hela 40% av alla våra turistbussar har varit tvungna att avboka, vilket i sin tur har medfört fallande intäkter. Som karlskogabo måste du därför börja ta ditt ansvar och faktiskt besöka oss, varje krona räknas. För varje dag som går förlorar vi viktiga intäkter, intäkter som annars hade fört verksamheten framåt. Tar du inte ditt ansvar så kommer snart Alfred Nobels hem vara ett minne blott.

Detta är kulturhistoria något som vi måste fortsätta att sprida vidare. Vi som stad måste tillsammans stötta varandra för att vi ska kunna ta oss igenom pandemin. Tänk även på alla jobbtillfällen för ungdomar som försvinner om museet skulle slå igen. Bara där missar vi viktiga skatteintäkter som skulle kunna gå till sjukvård, skola, vägar etc.

Pandemin är ingen bortförklaring att inte komma på en vistelse på Herrgården, den är väl anpassad efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vi har gjort allt som krävs för att allt ska kunna flyta på som vanligt. Ta nu chansen och stötta oss. Gå på en guidning, besök laboratoriet, ta med barnen eller barnbarnen till fiffiga huset och ta en god fika på vårt nyöppnade café. Gör allt du kan för att stötta oss, vi som faktiskt gör så att vår stad kan kallas en “kanonstad”.

Slutligen så vill jag bara klargöra att ingen summa är för liten. Det spelar ingen roll om du bara tar en kaffe eller provar på allt borta hos oss. Det viktigaste är att du gör något, något som gör att du kan fortsätta skryta om Bofors och Alfred. Utan oss finns ingen “kanonstad”, ta ditt ansvar som karlskoging och dra till Björkborns Herrgård annars kommer verkligheten bli en “katastrofstad”.

Sommarjobbaren Amelia Losander

Artikeltaggar

ÅsikterInsändareKT-insändareKuriren-insändare