Hoppa till huvudinnehållet

Lovande årsdebut av friidrottstrio

Publicerad:
Rasmus Isaksson
rasmus.isaksson@nwt.se
Amanda Minstedt, här till vänster om kompisen Wilma Helsing, imponerade i sin mångkampsdebut i Mälarspelen.
Amanda Minstedt, här till vänster om kompisen Wilma Helsing, imponerade i sin mångkampsdebut i Mälarspelen. Foto: Dennis Pavlovic

I helgen gjorde friidrottarna Amanda Minstedt, Viktor Palmén och Adam Elhendy Gunnarsson från Karlskoga säsongsdebut i Mälarspelen i Eskilstuna.

– Det gick bra, Amanda gjorde en jättefin tävling. Det är inte dåligt att bli tvåa i sin första riktiga mångkamp. säger tränaren Anders "Ajjan" Johansson.

Under helgen avgjordes Mälarspelen i Eskilstuna, vilket också blev säsongsdebut för några av Karlskoga friidrotts atleter. Och enligt tränaren Anders "Ajjan" Johansson var det en bra säsongsdebut av alla, fast kanske framför allt av Amanda Minstedt i mångkamp.

– De är väl nöjda tror jag, med tanke på situationen att de inte kunnat träna. Amanda gjorde en jättefin mångkamp, säger han.

Amanda imponerade stort i F13-klassen när hon i sin första riktiga mångkamp slutade på andraplats, med tre nya personliga rekord.

4,75 meter i längd, 27,57 meter i spjut och en sänkning med 0,04 sekunder i 60 meter häck. Lägg där till ett höjdhoppsresultat en centimeter ifrån hennes tidigare satta rekord, med endast ett genomfört höjdhoppspass de senaste två månaderna, torsdagen innan.

600 meter slutade dock inget vidare enligt Amanda själv.

– Sämsta tiden på 10 000 år, säger hon med en suck.

I övrigt är hon glad över att få tävla igen.

– Det var kul, men lite udda att få tävla igen. Det har varit väldigt tråkigt att inte få tävla och få ett bevis på att man har utvecklats.

Fortsatt satsning på mångkamp

Mångkamp är även något hon vill fortsätta satsa på, även om det finns vissa grenar hon tycker mindre om.

– Ja det är åt det hållet jag vill, men det finns vissa grenar jag inte gillar, till exempel 60 meter häck och 600 meter, men det är bara att träna och träna.

Resultatet i spjut är Minstedt speciellt nöjd med, trots att hon inte haft någon arena att utöva grenen på, vilket har lösts genom att de kastat vid Österleden.

Teknikgrenar har annars varit svårt att träna på utan arena, vilket har resulterat i mycket intervall- och backträning

Hur säsongen framöver ser ut är oklart då inga andra tävlingar är inbokade, och Minstedt vet inte heller om större tävlingar som SM blir av.

– Jag har faktiskt ingen aning, men vi ska försöka träna så gott det går.

De andra två atleterna, Viktor Palmén och Adam Elhendy Gunnarsson som tävlade i seniorklassen, möttes i final på 100 meter, då Viktor slog Adam med 13 hundradelar och de blev femma respektive sexa.

Adam slutade även fyra på 200 meter med tiden 23,53 sekunder och fyra i längdhopp med resultatet 6,48 meter.

Amanda Minstedt var tillbaka i hårdträning redan på måndagen. Här springer hon bakom Malva Skoglund.
Amanda Minstedt var tillbaka i hårdträning redan på måndagen. Här springer hon bakom Malva Skoglund. Foto: Dennis Pavlovic

Artikeltaggar

Adam Elhendy GunnarssonAmanda MinstedtAnders JohanssonEskilstunaFriidrottKarlskogaKarlskoga friidrottViktor Palmén

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.