Hoppa till huvudinnehållet

Soltani uttagen till nytt landslagsläger

Publicerad:
Förbundskaptenen Mehdi Farokian och Gholam Soltani i samband med förra årets landslagsläger. Nu är det dags igen, i månadsskiftet juli–augusti.
Förbundskaptenen Mehdi Farokian och Gholam Soltani i samband med förra årets landslagsläger. Nu är det dags igen, i månadsskiftet juli–augusti. Foto: Privat

Gholam Soltani ska åter träna inför förbundskaptenen Mehdi Farokian i månadsskiftet juli–augusti. Huvudproblemet kvarstår dock:

– Innan jag har ett uppehållstillstånd betyder det inget förutom bra erfarenhet, säger Degerforsbon.

Gholam Soltani har bara förlorat en enda match sedan han etablerade sig i Degerfors hösten 2017 och blev uttagen till ett landslagsläger redan förra året.

Om en dryg månad är det dags igen. Fristilsförbundskapten Mehdi Farokhian har tagit ut 35 brottare till tredagarslägret i Arboga och Afghanistanfödde Soltani är en av dessa.

– Jag är glad, det känns bra att få träna med landslaget och de bästa brottarna i Sverige igen, säger han.

Soltani har visat att han tillhör Sveriges absolut bästa i sin viktklass, men missade SM 2019 av privata skäl.

I år är målet att få kliva högst upp på SM-pallen – om SM nu kan avgöras.

Det har inte arrangerats någon tävling sedan i mars och Soltani kunde börja träna med sin klubb, Hilti Akademi Nord IF i Örebro, så sent som för några veckor sedan.

– Tävlingarna är tyvärr inte i gång, men jag hoppas att det kan bli SM i höst.

Trots den stora glädjen som ett SM-guld skulle innebära så betonar Soltani att det inte vore något jämfört med ett uppehållstillstånd.

– Jag har äntligen fått en tid för asylintervju, det är ett steg framåt. Men det har också påverkat mig lite negativt. Jag är stressad och orolig för vad som ska hända. Jag önskar, för min och familjens skull, att vi kunde få pusta ut efter alla år vi har väntat. SM-guld och uppehållstillstånd i höst vore något att fira.

Soltani kan, hur mycket han än skulle imponera på förbundskaptenen, inte representera Sverige i tävlingssammanhang innan han har uppehållstillstånd.

Artikeltaggar

BrottningDegerforsGholam Soltani

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.