Hoppa till huvudinnehållet

Tvist om konsertbiljett

Publicerad:

En kvinna i Norrköping har anmält ett evenemangsbolag i Karlskoga till Allmänna reklamationsnämnden, Arn.

Kvinnan hade köpt en konsertbiljett för 1 300 kronor mars i år. Arrangören har ställt in konserten på grund av coronapandemin och erbjudit nytt datum under 2021 vilket kvinnan inte är intresserad av. Nu vill hon få tillbaka sina pengar.

Arrangören vägrar och hänvisar till Force Majeure, en juridisk term för oväntade eller oförutsägbara händelser. Arrangören anser att samma biljettregler som gäller normalt vid biljettköp ska gälla när man flyttat en föreställning pågrund av myndighetsbeslut. Arrangören menar att Force Majeure gäller då de inte kan påverka situationen utan måste följa myndigheternas beslut.

Arn kommer nu att pröva konsumenttvisten utifrån de uppgifter som framgår av anmälan.

Artikeltaggar

Allmänna reklamationsnämndenKarlskogaKonsumentNorrköping

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.