Ny ägare har tagit över Kulan

Näringsliv
PUBLICERAD:
Kulans nya ägare har tillträtt.
Foto: Rickard Reinli
Det relativt nystartade företaget Point Properties har nu formellt tagit över ägarskapet av Galleria Kulan från den förre ägaren Cromwell Property Group.

Point Properties startades 2019 och är ett dotterbolag till Fastator som är ett börsnoterat bolag med inriktning på fastighetsmarknaden. Målet med Point Properties verksamhet är enligt företaget att utveckla attraktiva och levande stadskärnor.

Nyss tillträtt

Att man valde att etablera sig i Karlskoga förklarar företagets tillförordnade vd Joachim Kuylenstierna så här i ett mejl till tidningen: "Vi gillar medelstora orter som har stark tillväxt."

Exakt vilka planer man har för Kulan vill man dock inte gå ut med riktigt än, med hänvisning till att man nyss har tillträtt som ägare.

94 procent

Affären omfattar tre fastigheter i Karlskoga centrum och det överenskomna fastighetsvärdet uppgår till 146 miljoner kronor. Fastigheterna är på totalt cirka 17 600 kvadratmeter uthyrningsbar yta och har en uthyrningsgrad på 94 procent. Hyresintäkterna uppgår till 19,1 miljoner kronor. Största hyresgäster är Willys samt Karlskoga kommun med totalt 39 procent av den uthyrda arean. Genomsnittlig återstående kontraktstid uppgick till 5,6 år när affären genomfördes.

Affären gjordes upp i december och den nya ägaren tillträdde enligt avtalet under första halvåret i år.

I Point Properties styrelse ingår en rad kända namn, bland annat de före detta politikerna Björn Rosengren och Carl Bildt.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.