Hoppa till huvudinnehållet

Degerfors IF laddar för Trelleborg

Publicerad:
Den matchförberedande träningen under fredagen avslutades som vanligt med fasta situationer. På bilden får Sebastian Ohlsson, Christos Gravius, Jeffrey Gal, Oliver Ekroth och Marcus Astvald instruktioner. Foto: Eric Hellqvist

Under lördagen är det dags för den sjunde omgången i superettan och Degerfors gästas av Trelleborg. Precis som DIF är skåningarna inne i en bra period för tillfället.

– Det är ett hårt jobbande lag som är tunga på fasta, så det behövs att vi är vakna på de delarna, säger Degerfors tränare Tobias Solberg.

Trelleborg kommer från en 2–0-seger senast mot GAIS och två oavgjorda matcher innan dess. Degerfors kommer som bekant från tre raka segrar och förhoppningen är att kunna ta en fjärde raka.

– Läget är bra, konstigt annars tycker jag. Vi har tre raka segrar här så det känns jättebra. Vi har en skadefri trupp sånär som på Wiktorsson, annars är alla redo, säger Solberg.

Granath avstängd

I matchen mot Jönköpings Södra förra helgen fick backen Gustav Granath ett tveksamt rött kort på stopptid, så förutom Wiktorsson saknas även han i matchen mot Trelleborg.

– Precis, det stämmer. Det var lite olyckligt som det blev sist. Vi hade gärna velat använda honom och han är ju jäkligt sugen att spela själv, efter en så bra match som han gjorde senast. Men det blev som det blev nu, lite oturligt, säger Solberg.

Det röda kortet kom efter ett andra gula, vid en omdiskuterad "maskningssituation", som klubben sedan överklagade men inte fick något fullt gehör för.

– Vi hade väl kanske inte räknat med han skulle vara med, men vi hade väl förhoppningar. Menmen, vi har bra spelare som kommer in så det är ju inget snack om saken då.

Med i truppen mot Trelleborg är i stället Linus Olsson, som fick stå åt sidan i förra matchen och nu är med i truppen för tredje gången.

Han blir den enda ändringen i truppen sedan matchen mot Jönköping.

Wiktorsson närmar sig

En spelare som fortsatt är utanför truppen är backen Christoffer Wiktorsson. Men efter hans skada inför Norrbymatchen börjar han närma sig att bli hel igen.

– Ja, det känns bra. Jag fick en bristning och är väl inte riktigt redo än, men jag håller på att trappa upp träningen. Vi får se här matcherna som blir efter Trelleborg hur det känns, säger Wiktorsson.

Degerfors matcher mot Trelleborg brukar bli jämna resultatmässigt och enligt Tobias Solberg lär det inte bli annorlunda i morgon, även om det är så det ser ut mot de flesta lagen i superettan.

– Det är ett hårt jobbande lag som är tunga på fasta, så det behövs att vi är vakna på de delarna, säger han.

– Det kommer bli jämnt även i morgon, så det är bara som alla andra matcher egentligen.

Linus Olsson, i blå väst, tar plats i truppen.
Linus Olsson, i blå väst, tar plats i truppen. Foto: Eric Hellqvist

Artikeltaggar

Christoffer WiktorssonDegerforsDegerfors IFFotbollTobias Solberg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.