Hoppa till huvudinnehållet

Lämås gård beviljas mer än en halv miljon i klimatstöd

Publicerad:

Lämås gård beviljas klimatinvesteringsstöd från Naturvårdsverket.

Gården vill ha en klimatsmart ensilering för miljön.

Naturvårdsverket har beviljat Lämås gård ett så kallat klimatinvesteringsstöd.

Klimatinvesteringsstöd är ett ekonomiskt stöd man kan söka genom Klimatklivet, som är ett investeringsstöd för att uppmuntra lantbrukare att hitta klimatsmartare lösningar.

Man kan ansöka om stödet när man har en idé eller vill åtgärda något som kan bidra till att minska samhällets klimatpåverkan.

Miljötänk

Stödet stöttar främst förslag och ansökningar som minskar utsläpp av koldioxid. Men man kan också få stöd för att använda ny teknik eller andra sparsamma metoder för miljön.

Ekologiskt

Lämås gård är en gård som fokuserar på ekologisk köttproduktion och skogsbruk, och en av gårdens ägare, ansökte om stödet för att de vill åtgärda en klimatsmart ensilering, som är ett sätt att lagra spannmål.

De har nu äntligen blivit beviljade den sammanlagda summan 762 000 kronor, som är maxbeloppet.

Klimatsmart

Klimarklivets investeringsstöd ska gå till åtgärdandet av gårdens klimatsmarta ensilering och inget annat, villkoret är att ska vara åtgärdat den sista december i år.

Naturvårdverkets motivering till stödet är att metoden är ett varaktigt sätt att minska utsläppet av växthusgaser och är därför bättre för miljön.

Länsstyrelsen har även fått tagit del av ärendet och de ansåg att åtgärden Lämås sökte för stämmer bra överrens med de regionala energi- och klimatstrategierna

Artikeltaggar

KarlskogaKlimatLänsstyrelsenLantbrukNäringslivNaturvårdsverket

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.