Hoppa till huvudinnehållet

Knape Lindberg har inte bestämt sig om OS 2021

Publicerad:
Ulrika Knape Lindberg.
Ulrika Knape Lindberg. Foto: Roger Gleisner

Den svenska förbundskaptenen i simhopp, Ulrika Knape Lindberg, sade tidigare att OS 2020 skulle bli hennes sista efter 15 år i landslaget. Men när mästerskapet blev framflyttat är det inte helt bestämt ifall hon lägger av eller fortsätter.

– Inget är klart ännu, säger hon

OS 2020 i Japan skulle i skrivande stund ha varit i full gång, med simhopp som en av grenarna. Men med coronapandemin härjandes har det blivit framflyttat till nästa år, 2021.

Och inte heller vanliga simhoppstävlingar har varit genomförbara under våren och sommaren.

– Det händer inte så mycket, många är lediga eftersom OS skulle ha genomförts nu. Det har varit obefintligt med tävlingar, förutom digitala i Sverige. Internationella tävlingar har inte blivit av, säger Ulrika Knape Lindberg.

Hösten däremot ser ut att kunna innehålla ett visst antal tävlingar, även om det är väldigt oklart fortfarande om de kan avgöras.

– Ungdoms-SM i slutet av oktober och SM i mitten av november är planerade, men vi vet inte om de blir av. Det beror på vad som händer. I och med att 50 personers-regeln gäller måste vi tänka annorlunda, säger Knape Lindberg.

Unga förmågor

Det finns flera unga talanger i Bofors Simhoppsklubb, men de är än så länge enligt Ulrika Knape Lindberg för unga för seniorlandslaget.

– Vi har väldigt många unga duktiga hoppare, men de är inte redo för ett seniorlandslag än. Vi har ett nordiskt mästerskap planerat som de fokuserar på, om det kan genomföras, säger hon.

Fortsättning?

En fråga folk ställer sig är ifall Knape Lindberg kommer att fortsätta som förbundskapten över 2021 då som sagt OS 2020 blev framflyttat. Och allmänheten får fortsätta att ställa sig den frågan.

– Inget är klart ännu, jag vill inte säga något om det. Det är ett annorlunda läge man måste förhålla sig till, säger hon.

Och ifall Ulrikas dotter Anna Lindberg, en av Sveriges mest framgångsrika simhoppare, planerar att ta över landslaget har hon inga kommentarer på.

– Jag har inga kommentarer, jag vet inte, säger hon.

Artikeltaggar

KarlskogaSimhoppSportUlrika Knape Lindberg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.