Hoppa till huvudinnehållet

Nytt löfte från Degerfors i speedway

Publicerad:
Isidor Westerlund körde sitt första ungdoms-SM i helgen.
Isidor Westerlund körde sitt första ungdoms-SM i helgen. Foto: Privat

Isidor Westerlund körde förra helgen sitt första ungdoms-SM i speedway, trots att han inte har åldern inne.

– Jag hade fått dispens och fick köra ändå, säger han.

Isidor Westerlund från Degerfors är bara elva år gammal, men har redan ett ungdoms-SM i speedway på sitt cv. Detta trots att han började köra för bara ett år sedan.

– Jag började köra i maj förra året. Det började med att min familj tyckte det var kul att kolla på och sedan åkte jag, min bror och min pappa och provade. Jag tyckte det var kul, så jag fortsatte, säger han.

Under helgen vecka 31 genomförde Isidor sitt första ungdoms-SM, i Målilla, men han menar att han kunde ha kört bättre.

– Det var inte de snabbaste varven under säsongen, men jag har aldrig kört på den banan tidigare. Det var svårt motstånd, men jag tog ändå en poäng, säger han.

Ännu mer imponerande är att man egentligen behöver vara 12 år gammal för att ens få delta i tävlingen.

– Jag hade fått dispens och fick köra ändå. Man ska egentligen vara mellan 12 och 14 år. Jag är ändå nöjd och det var bra för att vara mitt första SM. Det var kul att vara med och att träffa många nya kompisar, säger Isidor.

Westerlund har nu som plan att köra i klassen 85 kubik tills han är 14 år, för att sedan gå över till 250 kubik i ett år innan han fortsätter vidare till 500 kubik när han blir 16, som också är ett av hans stora mål.

Tidigare hade han även haft just ungdoms-SM som målsättning, och han tycker att det känns stort att ha uppnått det. Nu siktar han högre.

– Nästa mål är landslaget, säger han.

Ett annat stort mål han har sträcker sig dock ännu längre än så.

– Jag vill köra SGP Grand Prix, avslutar Isidor Westerlund.

Artikeltaggar

DegerforsIsidor WesterlundSpeedwaySport

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.