Hoppa till huvudinnehållet

Degerfors tar emot AFC Eskilstuna

Publicerad:
Tobias Solberg under fredagens träning.
Tobias Solberg under fredagens träning. Foto: Rasmus Isaksson

Degerfors IF har återvänt till Stora Valla efter en storseger med 4–1 borta mot toppkonkurrenten GIF Sundsvall, och nu väntar i stället en match mot ett bottenlag som på sistone hittat formen. AFC Eskilstuna.

– AFC ligger där de ligger på grund av inledningen, säger DIF:s tränare Tobias Solberg.

Degerfors IF befinner sig i skrivande stund på förstaplats i Superettan, tre poäng före tvåan Halmstad, och efter segern med 4–1 borta mot GIF Sundsvall väntade en lång bussresa hem till Stora Valla.

– Den var som vanligt mycket enklare på grund av resultatet. Det är den alltid även om prestationen har varit sämre, men nu gjorde vi dessutom en bra insats, säger Solberg.

Efter sju raka matcher utan förlust är stämningen i truppen utmärkt enligt Solberg. Men Degerfors IF är inte nöjda än.

– Vi måste vara på tårna och vara ödmjuka. Vi ska vara hungriga och sugna på att offra oss för varandra och för att vinna matchen.

Tillbaka från skada

Laget som tar sig ned till Stora Valla under lördagen är detsamma som mot Sundsvall, med en förändring. Christoffer Wiktorsson är tillbaka från skada och ingår i matchtruppen.

– Han har tränat fullt ut i en och en halv vecka nu och är redo. Han ersätter Emil Portén, säger Solberg.

En vecka utan match den här säsongen hör inte till det vanliga, men den här veckan har inneburit att man har kunnat återgå lite till det normala.

– På måndagen var alla lediga eftersom bussresan var mitt i natten i söndags, sen var det vanlig fotbollsträning på tisdagen. Det har vi inte haft på länge. Sen gick vi som vanligt igenom nästa motstånd två dagar innan. Det är bra för alla med en vecka mellan matcherna, de som spelar mycket hinner återhämta sig och de som spelar mindre kan ha en vanlig träning, säger Solberg.

AFC Eskilstuna hade en strulig inledning på säsongen med många sjuka spelare som innebar att de behövde ta in ungdomar för att fylla sin matchtrupp. Nu har de dock hittat formen och är obesegrade i de tre senaste omgångarna.

– Tabellen stämmer inte förrän omgång 30 egentligen. AFC ligger där de ligger på grund av inledningen då de inte hade ett lag, eller en väldigt tunn trupp. Men de var ett allsvenskt lag förra året och många spelare finns kvar. Dessutom har de en del nya och hungriga också. De kommer klättra i tabellen. Det finns ingen risk för underskattning, de har ett jätteskickligt lag, säger Solberg.

I AFC finns den tidigare Degerforsspelaren Govend Haidar, men enligt Solberg har man inte pratat något speciellt om honom under taktikgenomgångarna.

– Nej inget speciellt. Det ska mest bara bli kul att träffa honom igen. Vi har fokuserat mest på vårt spel, inte någon enskild spelare, säger han.

Artikeltaggar

Christoffer WiktorssonDegerfors IFFotbollSportStora VallaTobias Solberg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.