Hoppa till huvudinnehållet

Degerfors IF:s segersvit bröts

Publicerad:
Christos Gravius saknades mot GAIS under onsdagen. (Arkivbild).
Christos Gravius saknades mot GAIS under onsdagen. (Arkivbild). Foto: Eric Hellqvist

Degerfors IF hade vunnit tre raka matcher när de reste ned till Göteborg för att möta GAIS i den tolfte omgången av superettan. Men när både Johan Bertilsson och Christos Gravius saknades på grund av sjukdom kunde "Makrillarna" bryta Degerfors segersvit och se till att DIF i en chansfattig match bara fick med sig en poäng hem.

– Jag tycker vi var bättre under hela matchen, säger kapten Oliver Ekroth efter matchen.

Degerfors åkte ned till Gamla Ullevi med förhoppningar om att mot GAIS kunna förlänga segersviten på tre matcher och befästa serieledningen. Så blev det inte, utan laget spelade 0–0 mot Göteborgarna i en chansfattig tillställning där DIF hade övertaget större delen av matchen, framför allt i den andra halvleken.

Matchens första målchans lät inte vänta på sig, utan hemmalagets Mervan Celik sköt ett skott som Jeffrey Gal i Degerforsmålet kunde styra upp i ribban och ut. Efter den chansen hände dock inte allt för mycket. GAIS hade ett övertag i form av bollinnehav en stund i mitten av den första halvleken innan det svängde över till Degerfors som hade några farliga inspel, men utan att komma till någon riktigt farlig målchans.

Övertaget fortsatte in i andra halvlek, och ju längre matchen led desto klarare blev det att om något lag skulle vinna matchen så var det DIF. Villiam Dahlström mötte en nickpassning från Oliver Ekroth efter en frispark, men GAIS-målvakten Mathias Karlsson lyckades mirakulöst få ut en arm och styra bollen i ribban och över, ungefär som Gal i den första halvleken.

Efter 1–1 i ramträffar började Degerfors trycka på mer och mer för ett ledningsmål, men som sagt så uteblev det. Man hade några djupledsbollar och halvfarliga inspel, men inga klara målchanser. Jacob Ortmark hade några långskott, bland annat ett någon decimeter utanför stolpen, men GAIS, med tidigare Degerforsspelarna Nikola Ladan och Boris Lumbana på planen, var kompakta i försvaret och kunde hålla ut tills domaren blåste av matchen.

– Just nu är det okej, men jag tycker vi var bättre under hela matchen. Vi försöker skapa målchanser. Det finns mycket vi kunde ha gjort bättre men GAIS stod lågt och var tajta i försvaret, det märktes att de hade pluggat på om hur vi vill spela. Det är tufft att möta sådana lag. Bollen ville inte in, så 0–0 var väl rättvist, säger Oliver Ekroth.

Hur skulle du beskriva din insats?

– Svårt att säga, det kändes inte som att jag behövde göra så mycket. Vi trycker ned dem hela matchen, men det är en okej insats, säger Ekroth.

I GAIS spelar som sagt gamla lagkamrater till Ekroth och andra Degerforsspelare, men det var inget som påverkade under matchen enligt Degerfors lagkapten.

– Det är bara roligt, men det är inget man tänker på under matchen. Det hade varit extra kul att slå dem bara.

I och med ett oavgjort resultat mot GAIS kryper Halmstad BK närmare DIF i toppen av tabellen och är nu endast tre poäng efter. Nästa match för DIF är mot Ljungskile på söndag, då man ska försöka studsa tillbaka in på vinnarspåret.

– Vi ska bara fortsätta som vi gör, vi skapar chanser för tre poäng. Men huvudsaken är att inte förlora borta. Vi vet att vi är starka hemma, så det är inga problem om vi bara fortsätter, säger Ekroth.

Degerfors är fortsatt obesegrade sedan omgång 3 då man förlorade mot Norrby, men enligt Oliver Ekroth finns det inga hemligheter bakom sviten, utan bara ett bra, hårt jobbande lag.

– Det är framför allt hårt jobb både i offensiven och defensiven, och sen är vi ett bra lag. Men det räcker inte med att bara vara det, utan vi måste vara ödmjuka inför nästa uppgift och jobba hårt. Vi har inte släppt in mycket mål och samtidigt gjort många, så det visar på vilken bra grupp vi är. Det finns inte så mycket hemligheter.

Det man enligt Ekroth ska förbättra till matchen mot Ljungskile på söndag är att se till att göra mål.

– Bollen ska in, vi borde trycka in fler bollar i boxen och löpa mer i djupled. Då kommer vi skapa mer, avslutar han.

Artikeltaggar

Degerfors IFFotbollGamla UlleviOliver EkrothSport

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.