Hoppa till huvudinnehållet

Ny men ännu hemlig hyresgäst

Publicerad:
Klart med ny hyresgäst är det i hörnlokalen Folkets hus, men än är inte kontrakt undertecknat
Klart med ny hyresgäst är det i hörnlokalen Folkets hus, men än är inte kontrakt undertecknat Foto: Anna-Stina Tallmyren

Kontraktet är ännu inte påskrivet, därför vill man inget avslöja. Men klart med ny hyresgäst är det i hörnlokalen på Folkets hus.

Som bekant har näringslivskontoret bytt namn och lämnat hörnlokalen i Folkets hus och en ny hyresgäst är på gång till lokalen.

Redan i våras sa kommundirektör Teresa Zetterblad att det kändes positivt att man kunde frigöra lokalen, då den har ett attraktivt läge.

Kontraktet har ännu inte skrivits på, men för en tid sedan svarade kommundirektören att det är klart med ny hyresgäst och att det också innebär nya kommuninvånare samt något som inte finns på orten tidigare. Men det var också allt hon kunde avslöja.

Något mer kan inte heller kommunstyrelsens ordförande Carina Sätterman (S) avslöja då vi kontakter henne om lokalen.

Förhandlingar

Inte heller Degerforsbyggens vd Rickard Erhard kan avslöja något.

– Jag vill se en kråka på papperet innan jag avslöjar något. Det har hänt förr att man varit överens med en intressent och så har något inträffat som gjort att en hel affär gått i stöpet, säger Erhard.

Han avslöjar så mycket att det är pågående förhandlingar om smärre ombyggnationer det nu hakar upp sig på. Under torsdagen skulle ett avtalsförslag skickas till intressenten.

- Vi sätter en hyra, men sen vill de vi ska göra en ombyggnation och så måste vi kostnadskalkylera på nytt. Det är inga drastiska saker, de vill att vi öppnar en dörrportal och flyttar en vägg, men en entreprenör måste räkna på det så vi kan justera allt, säger Erhard.

Försäljning

Lokalens yta är på 120 kvadratmeter, eller 119,2 för att vara exakt. Av det finns 74,2 kvadratmeter i markplan och resterande i källaren.

Även om man inte vill avslöja vilket företag det är så lyckas vi få fram att det, med tanke på läget, är utåtriktad verksamhet, någon typ av försäljning av något som inte finns här förut.

– Det är alltid kul med nyföretagande och att vi får inflyttningar till kommunen. Centrum har god potential och generellt kan man säga att intresset har inte svalnat för företagslokaler. Vi har väldigt få lokaler som vi kan tillhandahålla nu men vi har en del visningar trots pandemin som råder. Så det är inte en död marknad och det är positivt, säger Erhard.

Artikeltaggar

Carina SättermanDegerforsDegerfors Folkets husDegerforsbyggenNäringslivNyheterRickard ErhardTeresa Zetterblad

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.