Ingen coronaeffekt i skogen

Näringsliv
PUBLICERAD:
Priserna på skogsmark har i genomsnitt ökat med 2,5 procent det första halvåret i år, enligt Ludvig & co, fastighetsmäklare av skogsfastigheter.
Foto: Lars Pehrson/SvD/TT
Trots att coronapandemin har slagit brett mot ekonomin,har priserna på skogsmark inte tagit några hårdare smällar.

Tvärtom har priserna i genomsnitt ökat med 2,5 procent det första halvåret i år, enligt Ludvig & co, fastighetsmäklare av skogsfastigheter. Ökningen gäller över hela landet.

Knappt 75 procent av skogsköparna under perioden var sedan tidigare skogsägare. Det motsvarar en ökning med nio procent jämfört med samma period under förra året.

"Vi ser en fortsatt bra utveckling gällande prisbilden under första halvåret 2020,trots att coronapandemin har slagit hårt mot hela Sveriges ekonomi och skogsbranschen ser en nedgång i efterfrågan. Både prisbild och köparintresse ligger på något högre nivåer än innan krisen", skriver Per Skargren, segmentschef Skog och lantbruk på Ludvig & co, i ett pressmeddelande.

I landets norra region har priserna stigit med drygt 5 procent mot knappt 7 procent i landets mellersta region. I den södra regionen har priset däremot sjunkit med drygt 2,5 procent. Där finns det dock prisvariationer mellan olika områden. I vissa delar, däribland Skåne, Halland och Blekinge, ökar priserna.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.