Hoppa till huvudinnehållet

Prestigefylld uttagning för Max

Publicerad:
Max Grahn hoppas på en framgångsrik inomhussäsong sedan efter att ha tagit stora kliv framåt under utomhussäsongen.
Max Grahn hoppas på en framgångsrik inomhussäsong sedan efter att ha tagit stora kliv framåt under utomhussäsongen. Foto: Kajsa Juslin

Pirres pokal är den största lagtävlingen i Sverige för 13–14-åringar. Karlskogakillen Max Grahn är en av spelarna som får chansen.

– Coolt, säger han med ett leende.

Boforslöftet och fem andra spelare finns med i västra regionens lag inför kommande helgs matchande i Norrköping.

Samtliga sex spelare ska ingå i samtliga matcher där det handlar om fyra singlar och två dubblar per delmatch. Det betyder, alltså, att två spelare får dubblera och spela både singel och dubbel.

Bofors TK-spelaren Max Grahn har som mål att slå bättre och bättre spelare.
Bofors TK-spelaren Max Grahn har som mål att slå bättre och bättre spelare. Foto: Kajsa Juslin

– Vi börjar på fredag med att möta region Mitt. På lördagen ställs vi mot laget från norra regionen. Och på söndag mot region Syd, berättar han.

I den andra gruppen gör laget från den östra regionen upp mot Stockholms och Göteborgs lag.

Gruppsegrarna möts i final. Även den spelas nu i Norrköping. Vanligtvis avgörs den i samband med Stockholm Open senare på hösten men den tävlingen är inställd på grund av coronapandemin.

– I fredagens match har vi alla gånger chansen. På lördagen ser jag oss som favoriter. Söndagens match blir den tuffaste då jag tror jag att region Syd har det bästa laget. Det vore jättekul att få spela en gruppfinal då.

"Jag vill ge mig själv alla möjligheter att bli så bra som möjligt", säger Max Grahn som är född 2006.
"Jag vill ge mig själv alla möjligheter att bli så bra som möjligt", säger Max Grahn som är född 2006. Foto: Kajsa Juslin

Max Grahn, som haft en mycket brant stigande utvecklingskurva på senare tid, ser uttagningen som en bekräftelse på att han gjort något riktigt bra. Och det har han verkligen gjort under utomhussäsongen. Där har det blivit fem turneringssegrar, fyra i singel och en i dubbel. På 25 matcher har det blivit så många som 22 segrar.

– Jag trivs annars mycket bättre att spela inomhus. Bollarna studsar rätt och allt är som det ska, säger han och jämför med grus.

Hans spelstil passar bäst inomhus där spelet går snabbare.

– Jag spelar aggressivt och vill styra, få motståndaren att springa efter bollen.

Artikeltaggar

Bofors TKMax GrahnTennis

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.