Yngling frias från trafikbrott

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Polisen provkörde fordonet och hastigheten uppgick till 49 km/h, men ynglingen som lånat fordonet nekade till brott och har nu friats.
Foto: Johan Nilsson/TT
En yngling i Karlskoga frias nu från misstanke om olovlig körning.

Den unge Karlskogamannen skulle åka och köpa pizza i en lånad A-traktor. Han visste inget om hur många växellådor fordonet hade och hastighetsmätaren fungerade inte. Men det gick inte så fort, tyckte han.

Men då polisen provkörde fordonet visade det sig komma upp i en hastighet på 49 km/h mot 27 km/h som den är byggd för. Ynglingen nekade till brott.

Någon teknisk undersökning av fordonet har inte gjorts och det kan därför enligt tingsrättens mening inte anses utrett att A-traktorn har byggts om till personbil, varför åtalet ogillas och ynglingen frikänns.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.