Hoppa till huvudinnehållet

Motar missbruk bland unga

Publicerad:
I Degerfors har man fått projektpengar för att jobba förbyggande mot narkotika bland unga.
I Degerfors har man fått projektpengar för att jobba förbyggande mot narkotika bland unga. Foto: JESSICA GOW / TT

Socialnämnden har beviljats projektmedel till förebyggande arbete för ungdomar mot missbruk.

100 000 kronor har socialnämnden beviljats i projektmedel från Länsstyrelsen för projektet Famu, som står för Förebyggande arbete med unga.

Enligt socialnämndens ordförande Johanna Svärd (S) ingår FMN, Föräldraföreningen mot narkotika, som samverkanspart i projektet och de kommer regelbundet ha öppet hus för föräldrar och anhöriga i Infocenters lokal.

Förlängt

Projektet startades upp tidigare i år, men på grund av pandemin har man inte kunnat ha de aktiviteter man tänkt ordna varför det har förlängts till sista juni 2021.

På Infocenter kommer man ordna med öppna föreläsningar, en del teman, erbjuda rådgivningssamtal med mera och tanken är att där ska vara öppet hus en gång i veckan.

I en radiointervju sa Birgitta Engström Petersson, från FMN, att man inte vänder sig enbart till de som råkat illa ut, utan till alla som har intresse att få information, eller mår psykiskt dåligt för att de kanske tror det är något med deras barn men inte vet orsaken.

Artikeltaggar

DegerforsFMNIFOInfocenter DegerforsJohanna SvärdLänsstyrelsenPolitikSocialnämnder

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.