Professor till Örebro teater

Teater
PUBLICERAD:
Den 1 oktober får Örebro teater professor Sangeeta Bagga-Gupta som affilierad forskare till teaterns verksamhet.

Detta i syfte att kontinuerligt kunna belysa och beskriva olika aspekter av teaterns verksamhet i termer av akademisk kunskap.

Professor Bagga-Gupta är professor vid Högskolan för Lärande och kommunikation vid Jönköping University. Hon har ett starkt engagemang i olika projekt på Örebro teater genom projektet DoT som startades 2012.

Tillsammans med Petra Weckström, vd vid Örebro teater, startade hon tankesmedjan DoIT (delaktighets- och inkluderings-Tankesmedjan) 2016.

Samarbetat under åren

"Det är viktigt för en länsteater att ha nätverk som leder till utbyten mellan olika samhällssektorer. Vi har samarbetat under flera år och vill nu formalisera den unika samverkan vi byggt upp. Sangeetas förankring i såväl nationella som internationella tvärvetenskapliga och tvärsektoriella nätverk är betydelsefulla och jag ser att Örebro teater med detta kan utvecklas som mötesplats och diskussionsarena för än fler", säger Petra Weckström, i ett pressmeddelande.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.